Greenfee

”Greenfee” är en avgift som betalas av golfare för att få tillgång till en golfbana de inte är medlemmar på. Det är vanligt att golfklubbar tar ut en greenfee för varje ronda som spelas på banan. Greenfee varierar beroende på golfbanan, tidpunkten för spelet och ibland även vilken dag det är. Greenfees kan variera från någon hundralapp för en “off-peak” rond på en lokal bana till tusentals kronor för en runda på en exklusiv, privata bana eller under högsäsongen.

Det är lite olika sen vad en greenfee ger dig rätten till. På många klubbar är det att du får spela en rond. Andra kan det vara att du köper rätten att spela under en hel dag. Vissa klubbar erbjuder bägge sakerna då till olika pris. Vill du spela mer än en rond samma dag är detta något att kolla upp och se vad som gäller på den tilltänkta klubben.

En liten snabbkoll när denna artikel skrivs säger att dyraste greenfeen för närvarande är på Shadow Creek i Las Vegas. Där kan det kosta 1 000 dollar att spela om det är under högsäsong. Vilket knappast är billigt och man får verkligen hoppas att det är en rond man spelar bra golf under.

Vad som är billigast i Sverige är lite svårt att säga (vi talar om 18 hål nu) då det inte skrivs om det på samma sätt som vilka som är dyrast i världen. Men om du använder greenfeecheckar t ex går det nog att komma till ett pris på mellan 200 – 300 kr iaf på många banor.

Kollar man på Sand här i närheten som är en känd golfbana av mycket god klass så använder de sig av ett system där kostnaden för en rond varierar beroende på efterfråga. De skriver själva att priset under denna säsong kommer att variera från 450 kr upp till 1 200 kr för en rond. 450 är då troligen t ex en sen höstrond när inte många spelar och det är knappt du hinner klart innan det blir mörkt. Det dyra priset är säkert en lördagsförmiddag under högsäsong. Skillnaden i greenfee kan alltså vara stor även på samma golfklubb.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>