Bollbana

Bollbanan är kort hur bollen går i luften efter att du slagit iväg den. Sen finns det mängder olika bollbanor som du kan ha. Det är inte så enkelt som att bollen antingen går vänster, höger eller rakt. Utan det är höjd och olika nivåer av sidled som bollen också kan gå.

Nedanför här hittar du en bild som visar ett anta olika av dessa banor och deras namn på engelska vilket är även de vi brukar använda som beskrivning här i Sverige. Här på bilden visas inte höjd på bollen vilken självklart kan vara olika.

Det som gör det lite extra lurigt i golf är att det inte automatiskt är bättre att slå raka slag hela tiden. Proffsen t ex spelar nästan alltid med skruv åt något av hållen. Detta då det är lättare att kontrollera att bollen alltid kommer till samma ställe om man är bra på golf. Sedan vilken skruv som är bäst påverkas också av hur hålet ser ut rent generellt och även i specifika situationer kan en skruv behövas.

Ta som exempel om du ligger till höger på hålet och har skog längs hela högerkanten men framför dig finns det ett träd som sticker ut som det inte går att slå över. Alternativet är då att antingen spela ett kort slag eller slå en fade eller slice för en högerspelare.

Bollbana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>