Pitching wedge

Pitching wedge (PW) är ett begrepp inom golf som beskriver en typ av klubba som används för kortare avstånd, vanligtvis inom 100-120 meter från greenen. Pitching wedgen är en högloftad klubba med vanligtvis en loft på mellan 44-48 grader. Klubban är normalt märkt med ett P på klubbhuvudet.

Det är ofta den högsta loftade klubban som ingår i ett vanligt golfset som köps i butik. Sand Wedge och eventuellt mer loftade klubbor än så köps normalt till individuellt. Dessa kan dock finnas i samma typ som de övriga klubborna.

En Pitching wedge är utformad för att generera högt loft och korta avstånd, och klubban används vanligtvis för korta lägen där man behöver komma upp och ner snabbt och få bollen att landa mjukt på greenen. Pitching wedgen är också användbar för att ta sig ur svåra lägen som träd och bunkrar. Pitching wedgen är därmed en viktig klubba i en golfares arsenal och en viktig klubba att kunna hantera.

Om spelaren sedan väljer att använda sin PW för spel runt greenerna osv är helt beroende av spelarens egna preferenser. Vissa gillar mer loft i klubban för det korta spelet och andra gillar mindre. Läget för bollen spelar så klart in också. Det man kan säga är att en wedge av detta slag är lite av ett mellanalternativ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>