Scramble

Scramble är en av de vanligaste spelformerna när man vill ha en lite roligare tävling med bra scorer. Här tittar vi lite närmare på själva grundkonceptet bakom en tävling av detta slag, sen finns det många varianter på scramble som kan spelas.

Spelformer golf - Besök vår shop

Själva spelformen är egentligen väldigt enkel då ett lag består av 2 – 4 spelare där alla spelare får var sin chans att slå. På tee slår alla spelare ut och efter detta väljer laget ut den boll som ligger bäst till. Inom ca 15 cm från denna plats (ej närmare hål) slår sedan varje spelare ett nytt slag i valfri ordning.

På detta sätt fortsätter man tills dess att bollen är i hål. Detta innebär att man även slår flera slag från samma ställe på greenen.

Om det är en tävling där man räknar in handicap så brukar man göra så att ifall det är tvåspelare i ett lag får de 25 % av deras totala HCP, tre spelare får 15 % och fyra spelare får 10 %.

Det finns många olika versioner av denna spelform där det kan finnas vissa begränsningar som t ex att man måste välja ett antal utslag från varje spelare eller att spelaren vars boll man väljer inte får slå nästa slag. Spelformen är iaf mycket trevlig och kommer nog resultera i en riktigt låg score.

Golfprylars spelande redaktör kommenterar

Har spelat några Scrambletävlingar och även om vårt lag aldrig har spelat speciellt bra så har jag njutit ordentligt. En lite mer avslappnad tävlingsform då man inte behöver vara orolig för ett dåligt slag utan mer kan jaga möjligheterna. Perfekt tävling på klubben ifall man vill ha många deltagare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>