Fyrboll

Här spelar två lag mot varandra där varje spelare spelar sin egna boll. Fyrboll finns sedan i några olika varianter. Beroende på vilken spelform som väljs så räknas antingen det bästa resultatet på ett hål eller det sammanlagda resultatet för ett lag.

Handicap delas ut så att varje spelare får tillgodoräkna sig 90 % av sitt vanliga spelhandicap. Efter detta avrundar man till närmaste heltal.

Spelar man bäst- och sämstboll delas handicap ut motsvarande skillnaden till den spelare som har lägst handicap. Denna spelare erhåller 0 slag. De andra spelarna får sedan så många extraslag som handicapet ger dem jämfört med den med lägst handicap.

Golf Spelform - Fyrboll

Fyrboll bästboll slagspel – Här räknas den scoren från spelaren i laget som har bäst resultat netto på hålet.

Fyrboll bästboll match – På samma sätt som för slagspel är det den lägsta scoren som räknas inom laget på hålet. Det lag med lägst score vinner hålet alternativt delas hålet om de bästa bollarna har samma resultat.

Fyrboll bästboll / sämstboll match – Istället för att bara räkna det bästa resultatet gäller det här för spelarna att bägge spela bra. Lagens två bästa scorer på ett hål jämförs med varandra och det lag som har bäst score får då ett poäng.

Sen jämförs även de två sämsta resultaten och den som har bäst av dessa får också ett poäng. Exempelvis säger vi att lag A får 4 och 5 slag på ett hål, lag B får 4 och 6 slag netto. Detta gör att de bästa scorerna är samma och inget poäng delas ut. Men när de två sämsta bollarna jämförs vinner lag A och får därmed ett poäng.

Fyrboll bästboll / sämstboll sammanlagt – Här är det mycket likt ovanstående form med en skillnad och det är att man inte jämför de två sämsta resultaten med varandra utan man slår ihop scoren för bägge bollarna och delar ut ett poäng för del lag med bäst resultat. Bästa resultat på hålet ger fortfarande ett poäng så det delas alltså här också ut två poäng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>