Nedslagsmärke

Något vi golfare ska vara stolta för är om vi får ett nedslagsmärke. Detta är nämligen det märke som en boll kan göra när den landar på greenen.

Anledningen till att vi ska vara stolta är att det oftast krävs ett ganska bra slag för att det ska bli ett märke. En kort chip in på green ger inget märke medan att högt och fint inspel från 150 meter gärna ger det. De spelare som har många nedslagsmärken under en rond har oftast träffat green på få slag vilket brukar leda fram till en bra score.

Det viktiga med nedslagsmärken är att de lagas efter det att de uppstår. Ett nedslagsmärke som fixas till direkt kommer inte att synas på greenen inom några dagar som allra längst. E

tt märke som inte lagas kommer att finnas där länge och kunna störa andra spelare då deras puttar inte rullar som de ska. Alltså är det superviktigt att laga ett nedslagsmärke och det ska även vara skoj att göra det då de ju uppstår efter något bra. Tänk därför att det är en ära att laga ett märke.

Hur man lagar ett nedslagsmärke

Här nedanför hittar du en enkel video som vi gjort som visar hur du lagar ett nedslagsmärke. I grund och botten handlar det om att ha en bra greenlagare (går med peg och liknande också även om det inte är lika enkelt men bättre än inget) och att sedan jobba sig runt gropen från utsidan och in och göra det platt. Avsluta sedan med att platta till det sista med puttern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>