Floppslag

Ett floppslag kan mycket väl vara det roligaste slaget att slå i golfen. Det är dock verkligen inte det enklaste slaget utan risken för felträff är mycket stor.

Kort kan man säga att ett floppslag är slag som går mycket högt i förhållande till hur långt det är. Man kan slå ett floppslag på bara några meter men även ett som är längre varför det inte på förhand går att säga exakt hur högt eller långt denna typ av slag är. Ett längre blir helt enkelt högre.

Slaget är inte speciellt svårt tekniskt men kräver ofta en ganska hög svinghastighet för att kunna få till bollbanan. Utförandet går till så att valfri wedge används där klubbladet öppnas upp mer än vad som är normalt vilket ger högra loft. Sedan gäller det att man hög hastighet komma ner och träffa bollen precis rätt så att den åker upp högt i luften.

Den stora risken ligger i att toppa en boll då resultatet kan vara katastrofalt då. Eftersom slaget utförs med hög svinghastighet finns det mycket energi i bollen och tanken är att denna ska försvinna då bollen går uppåt i luften. Toppas slaget så försvinner energin istället genom att bollen går framåt vilket kan leda till en ganska lång promenad.

Ett svårt slag att utföra men ibland ett nödvändigt om det t ex finns en bunker precis framför spelaren och en green där bollen måste landa ganska kort.

I klippet här under kan du se några exempel på floppslag från touren. Sen för känsliga tittare väljer vi de bra slagen och inte de där andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>