Draw

En golfboll skruvar sig alltid pga av sin utformning och klubban som används. Eftersom det är vinkel på klubban t ex så skapas det alltid bakåtskruv på bollen eller spinn som det kallas.

Draw är väldigt enkelt sagt en skruv som du kan skapa och talar vi om en spelare som spelar golf från höger är det en skruv som går åt vänster. För en vänsterspelare är det istället en skruv som går åt höger. Att det blir olika är för att namnet är kopplat till hur bollen agerar inte i vilken riktning den går.

En draw skapas när klubbladet träffar bollen och har en stängd vinkel. Stängd vinkel är när klubbladet pekar in mot dig vid träffögonblicket. Skulle istället klubbladet peka bort från dig vilket kallas för öppet blir det skruv åt andra hållet som kallas för fade eller slice.

Det finns även något som kallas för hook och det som skiljer en draw och en hook är helt enkelt mängden med skruv. En hook för en högerspelare är mycket skruv till vänster och en draw är mindre skruv.

Oftast är det inte bra med en hook då resultatet generellt inte är det man önskar. Ligger du bakom ett träd eller något liknande kan det dock behövas en hook för att ta dig dit du vill.

Draw som alltså är lite mindre skruv är dock något som ofta är bra och det finns mängder av golfproffs som alltid spelar med en draw då de anser att det ger dem bättre kontroll på bollen. Bilden här nedan visar grunderna i bollbana för spelare från både vänster och höger. Bilden här väljer ett perspektiv där målet är att komma rakt fram och hur bollbanorna då blir. Kom då ihåg att ifall du t ex försöker slå rakt men får en draw så kommer resultatet att bli snett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>