Bag

Den ”väska” som du förvarar dina golfklubbor i kallar man för en bag. Vilket blir en rak översättning från ordet väska. Sen finns det ett antal olika typer av bagar som man kan välja mellan lite beroende på vad man önskar. Vi har skrivit en längre köpguide för bagar där vi mer på djupet går in på vilka alternativ som finns. 

Läs vår Köpguide för Bagar

Bärbag

Bärbag

Kort kan man säga att det finns två huvudkategorier av bagar och det är bärbagar och vagnbagar. En bärbag är oftast lite mindre då den är tänkt att bäras på ryggen under ronden.

Fördelen med en bärbag är att den är smidigare att frakta runt då den är mindre och att du kan ta dig överallt på banan med den utan att behöva tänka vart du går.

En vagnbag kan du inte ta med dig in i skogen när du letar boll t ex och runt greenerna får du ofta gå omvägar då du inte ska dra vagnen uppe på greenen eller precis vid den. Med en bärbag kan du gå rakt över greenen om du så önskar. Sjävlkart ska du inte ställa bagen på green men du kan ställa den vid sidan av.

En fördel till är att dessa bagar oftast är billigare då det inte krävs en vagn också, det blir även lite bättre motion då du får släpa runt ca 10 kg i form av bag, klubbor, bollar osv under en hel rond.

Nackdelen med en bärbag är att det är jobbigare att använda den. Det är tyngre då du inte får hjälp av några hjul. Även om det är bra träning så krävs det att man har styrkan och att kroppen klarar av bärandet av bagen.

Vagnbag

Vagnbag

Vagnbag är klart vanligare då det är betydligt mindre jobbigt att transportera klubborna på detta sätt. Att gå nästan en mil med klubborna på ryggen är jobbigt för de allra flesta varför detta är ett bra alternativ.

Man ska även komma ihåg att trots att det är mindre jobbigt med vagn är det fortfarande strålande träning att spela en rond golf.

Nackdelen är som nämnt att det kostar mer och att du måste tänka mer på var du går. Som allt finns det olika prisklasser men generellt om man inte köper allra billigaste versionerna av något kostar ungefär en bärbag och en vagnbag lika mycket. Sedan tillkommer vagnen som kostar den också ungefär lika mycket. Priset blir därmed runt det dubbla för en vagnbag.

Vagn och bag tar också ganska mycket mer plats vilket är bra att tänka på om man är en fyrboll som ska åka iväg och spela gäller det att ha en stor bil om man ska få plats med fyra bagar och fyra vagnar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>