Caddie / Caddy

En ”Caddie” är en person som är anställd för att assistera en golfspelare under en runda. Caddien kan hjälpa till med att bära golfbag och utrustning, ge råd om hålen, klubbval och strategi, hålla koll på spelarens score och mäta avstånd till hål och hinder. Caddien är också ansvarig för att hålla koll på regler och etikett på banan.

Caddien kan också hjälpa till att hålla banan och utrustning i ordning. Det är vanligt att caddien arbetar för en spelare under en helg eller en hel turnering (kan vara anställd av spelaren eller av klubben). Caddien är oftast en erfaren golfspelare själv med god kännedom om banan och kan hjälpa till att göra spelet mer effektivt och njutbart. På de stora tourerna har ofta en spelare samma caddie hela tiden även om mindre framgångsrika spelare som inte har lika mycket pengar kan hyra in en lokal caddie för en specifik turnering. Då oftast en lokal caddie som kan banan extra bra.

Caddie är ett viktigt element inom golfsporten, eftersom det hjälper spelaren med att fokusera på spelet och ta bättre beslut.

På finare klubbar oftast i utlandet är det vanligt att även vanliga gäster och medlemmar spelar med en caddie.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>