Driving Range

Driving range

Nästan alla golfbanor har ett område som kallas för driving range. En driving range är ett område där golfare kan träna och värma upp inför en rond genom att slå bollar ut på ett större fält.

Det kan även finnas anläggningar av detta slag som är inomhus och då är det vanligt att det finns en vägg en bit framför där bollarna stoppas. Anläggningar av detta slag kan oftast bara finnas i större städer.

Underlaget som spelarna slår varierar från plastmattor till äkta gräs. Riktigt gräs slits på ett helt annat vis vilket gör att en range av detta slaget oftast bara hittas vid lite dyrare golfbanor. Dock är gräs mer likt verkligheten då det ofta är samma gräs som finns på banan som tillhör rangen.

Ute på fältet framför golfaren finns det oftast olika mål uppställda att sikta på. Det kan vara kullar, flaggor, korgar m.m. Oftast finns det även olika skyltar med avstånd uppställda för att göra det enklare för golfaren att veta hur långt slaget var.

En driving range är ett extremt viktigt hjälpmedel för de allra flesta golfare då det är här volymen av slag uppnås allra enklast. Golflektioner där det långa spelet tränas bedrivs oftast här.

Vem som helst kan slå

Har man aldrig spelat golf är det inte bara att betala lite pengar och ge sig ut att spela en rond på de allra flesta banorna. Det finns pay and playbanor där detta är tillåtet men de är förhållandevis få.

Men att slå på en driving range finns det inga hinder för. Köp några polleter, dra ditt kort eller vilket sätt som används för att betala för bollarna och sedan börja slå. Svårare är det inte. Det svåra är snarare att slå bra slag.

Att besöka en driving range är alltså ett strålande sätt att testa på golf och se om det verkar skoj. Ofta finns det även klubbor att låna utan kostnad för den som vill testa på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>