Drivern

När man tänker utslag och golf är det automatiskt drivern som en bild kommer upp för. Drivern är klubban med störst klubbhuvud och längst skaft. Den har även minst loft (ofta mellan 8 – 16 grader) av alla klubbor utöver puttern. Dessa egenskaper gör att drivern är klubban som man kan slå längst med.

Klubbhuvudet på en driver

Klubban används nästan bara när bollen är uppeggad vilket bara får göras på tee. Det går att slå med drivern även direkt från gräset men detta är svårt varför det bara är något för de allra bästa spelarna.

Slå hur långt?

Hur långt går då slag med en driver? Tja det beror helt på vem som slår bollen. Amatörer kanske slår från 150 – 250 m. De längsta på PGA-touren slår en bit över 300 meter. I tävlingsformen Long Drive kan man plussa på ett antal meter och hamna någonstans runt 360 – 380 m.

Längsta slaget i historien är det dock verkligen inte utan där har vi en ganska klar vinnare. Sen ska det sägas att det kräver lite speciella omständigheter för att lyckas med detta slag och det är att man har tillgång till en rymdfarkost.

Mikhail Tyurin som är en rysk kosmonaut slog 2006 ett slag som man uppskattar ha varit i omloppsbana runt jorden i tre dagar innan bollen brann upp i vår atmosfär. Ganska svårslaget alltså.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>