Sämstboll

Skogsbesök är king i sämstboll

Sämstboll passar sig utan tvekan bäst en lugn kväll när det inte är något folk på banan. Detta är inte en övning för lördagsförmiddagen.

Fairway kommer det bli få av

I grund och botten är också detta en extremt enkel övning att beskriva. Du slår alltid två bollar och väljer sämsta läget. Slår du t ex ett utslag som hamnar perfekt mitt på fairway och ett som hamnar inne i skogen är det bara att spela vidare på bollen inne i skogen. I princip blir det därmed en omvänd scramble.

I skogen slår du sedan då igen två slag och på exakt samma vis väljer sämsta läget av det två resultaten. Detta innebär t ex att du måste sätta bägge puttarna för att håla ut.

Målet är dels att det ska bli ett lite annat sätt att spela på men även och kanske ännu viktigare att du får öva på svårare situationer ute på banan.

Ronden kommer att ta längre tid varför det kanske inte fungerar att spela så här i 18 hål men 9 hål går lika bra det. Räkna sedan ihop scoren och försök att slå den nästa gång du tränar.

Träna med en kamrat

Som med de flesta övningarna går det självklart att hitta på olika varianter även på denna. Skulle du t ex spela med en kamrat kan ni hela tiden slå varsin boll och sedan välja den som ligger sämst av dessa och sedan slår ni varsin boll från denna platsen och efter detta igen väljer sämsta läget.

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>