Test 1.2 – Sänkbara puttar

Andra puttestet går ut på att se hur bra du är på att sänka puttar som är inom rimligt avstånd att sänka bollen. Därför har vi nu gått en bit närmare hålet men det gäller fortfarande att greenen ska vara jämn då det inte är fall som ska testas.

Puttarna slås från fem olika avstånd där första är från 3 meter och sista är från 7 meter. Sedan puttar du en gång från varje jämn meter. För att få rätt avstånd är ett tips att en normal järnfemma ungefär är 1 meter långt från klubbhuvudet till toppen av greppet.

Du börjar med en putt från 3 meter och sedan går tillbaka en meter och gör om detta sedan en gång för att få ihop 10 totala puttar.

Då detta handlar om att sänka puttar så påverkar det lite hur poängen delas ut. Det kan se lite konstigt ut spontant att en för kort putt inte ger poäng. Men det är för att en sådan putt aldrig kan gå i hål. Sen att den kan vara centimeter ifrån och ge en superenkelt tap in är inget som ger poäng här. Tänk att du står på sista green i Masters och har en putt för att vinna. Oavsett var den kommer om den är kort om hål är det en misslyckad putt.

En zone som är i en halvcirkel bakom hålet är där bollen måste hamna inom ifall det ska bli poäng om bollen inte sänks. Denna halvcirkel sträcker sig ut till 1 meter.

Poäng delas sedan ut enligt följande

0 poäng – Puttar utanför zonen, alla korta puttar inräknade

1 poäng – Puttar inom zonen som är förbi hålet

2 poäng – Sänkt putt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>