Test 1.1 – Långa puttar

Det vi börjar med att testa är puttningen. Puttning som är en central del inom golfen för att få ner scoren. Slag räknas som bekant oavsett hur långt det är vilket gör att en missad 1 metersputt kostar lika mycket eller t o m mer än ett lite snett inspel.

Puttning är också förhållandevis enkelt att mäta snitt osv för vilket gör det enkelt att se hur bra man är. Snitt antal puttar efter att du har träffat green in reg och totalt puttsnitt ger en bra fingervisning. Puttar efter GIR kommer att vara högre med största sannolikhet än det totala puttsnittet. Detta är helt naturligt då du i snitt bör ha längre puttar.

Kan du få ner ditt puttsnitt med 0,1 slag per hål blir detta 1,8 slag i snitt bättre per rond.

Det första testet går ut på att se hur bra du är på de längre puttarna. Längre puttar där målet normalt inte är att sätta bollen i hål egentligen utan mer att kommer nära för att kunna sänka nästa putt. Att minska antalet treputtar är ett väldigt bra sätt att sänka scoren.

Testet gör du genom att slå totalt 10 putter där du slår från varierande avstånd mellan 25 och 15 meter. Passande är att ta t ex tre från varje jämn femmeter och sedan en extra från 20 meter. Försök att leta upp en green som är så jämn som möjligt. Testet går ut på att undersöka längdkänslan varför fall inte är önskvärt. Om du inte har ett mätverktyg för att mäta upp avståndet så är ett ganska rejält tilltaget steg ca 1 meter. Viktiga är inte att du får rätt avstånd på centimetern utan att du har ett liknande avstånd varje gång du gör testet för att kunna dra slutsatser.

Poäng delas sedan ut enligt följande

0 poäng – Puttar mer än 3 meter från hål

1 poäng – Puttar som är 1,5 – 3 meter från hål

2 poäng – Puttar som är 1 – 1,5 meter från hål

3 poäng – Puttar som inom 1 meter från hål

5 poäng – Sänkt putt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>