Golftest – Testa dina golfskills (intro)

De flesta av oss har en uppfattning om vad vi är bra på och sämre på när det gäller golf. Men för att göra det lite mer konkret kan det vara smart att göra ett test som är designad för att testa olika områden inom golf.

Testet är uppdelat i fyra huvuddelar där puttning, närspel, wedgespel och långa spelet testas. Totalt är det 14 olika test som ska utföras och du ska slå 10 bollar vid varje test. Alltså för att göra hela testet krävs det att du slår 140 slag.

Dock behöver du inte göra alla delar av testet varje gång utan det fungerar självklart bra att bara göra ett eller några av testen.

Försök att göra provet en dag där det inte är extremväder åt något håll. Värme gör troligen inte jättemycket för att negativt inverka på resultatet. Men att utföra vissa av dessa tester en kall dag med mycket blåst kommer med stor sannolikhet inverka på utslaget.

Anpassa testet till dig själv om du behöver

Längderna som används för de lite längre slagen utgår ifrån vad en ”normal” manlig golfspelare kan förväntas klara av. Är vissa av testerna för svåra när det gäller längd för dig kan du justera längderna lite för att passa bättre för dina förutsättningar.

Det viktiga är bara att du ändrar av den typen av faktorer och inte för att du inte gillar en viss typ av slag. Testet går ut på att du ska få testa många olika typer av slag för att komma fram till vad du är bra och mindre bra på. Är 150 meter t ex för långt är det bara att hoppa över det testet.

Det är du som ska testa dig själv, du behöver inte jämföra dig med andra eller följa någon precis standard. Passar därmed något inte riktigt bra för just dig är det helt okej att göra förändringar. Huvudsyftet är att testa dig för din egen skull, så att du t ex kan hitta svagheter eller se förbättringar över tid.

Kanske kan du inte slå ett lobbslag och isf försöker du bara slå det bästa slaget du kan från den positionen. Kom bara ihåg att notera eventuella ändringar ifall du ska göra om testet i framtiden för att kunna utföra samma test igen, så likt som möjligt.

Utrustning som krävs för testet

Egentligen behöver du inte någon utrustning utöver golfklubbor och 10 bollar. Papper och penna för att skriva ner resultaten är en klar fördel också.

Vidare är det bra om du har tillgång till mätinstrument av något vis. Stega upp avstånd osv går självklart även om det inte blir lika exakt. Måttband och en laserkikare kan vara bra hjälpmedel. Mycket handlar om hur noga du vill vara. Mäter du upp alla avstånd helt korrekt blir det lättare att få ett resultat som är möjligt att återskapa om testet utförs igen.

Pdf-mall att fylla i

Pdf-mall till golftestet

Om du vill ha en mall att använda för att fylla i kan du ladda ner en sådan som vi har tillverkat. Antingen använder du denna för hela testet och kör då en ruta för varje test.

Annars kan du använda en version för varje deltest och sedan när du gör det igen fylla i på nästa rad för att snabbt se hur du förbättrat dig.

Pdf-filen är sådan att du kan fylla i den om du använder en dator av något slag när du utför testet. Annars går det så klart bra att skriva ut det också och fylla i med vanlig penna.

Ladda ner vår Pdf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>