Golfens myter – Det är dyrt att börja spela golf

Golf har ett rykte om sig att vara dyrt men frågan är om det är sant eller om det bara är en myt. Svaret är att det är väldigt mycket upp till spelaren själv hur dyrt där är att börja spela golf.

Vi gjorde en längre artikel om detta för ett tag sedan där vi titta på exempel på budget, mellanpris och den som vill spendera. Det vi då kom fram till var att det gick att börja spela golf för lite mer än 7 500 kr. Visst är det inte billigt men då är allra största kostnaden ett medlemskap. Vi räknade på 5 300 kr per år för detta. Den som ville köpa fancy klubbor, kläder osv osv var uppe i ett pris på nästan 100 000 kr och då är det utan tvekan dyrt.

Är det dyrt att börja spela golf?

Då talar vi om ett medlemskap som ger dig rätt att spela hur mycket du vill. Priset per rond kommer därmed att gå ner en massa om du spelar mycket vilket är bra ekonomiskt. Spelar du 10 ronder per år kostar varje 530 kr. Spelar du 50 ronder kostar varje 106 kr. Stor skillnad.

Sedan köper du begagnade klubbor, letar bollar osv så drar det faktiskt inte iväg så mycket. Finns det billigare sporter att utöva? Självklart finns det många sådana. Men det är även många som faktiskt är dyrare. Ett årskort på Friskis o Svettis i Göteborg kostar ca 4 500 kr per år. Alltså nära vad årsavgiften för golfen kostar.

Tips för den som vill göra golfen billigare går även att hitta i vår artikel 15 sätt att göra golfen billigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>