65 misstag vi golfare gör – Del 4

Vi som spelar golf gör alla en massa olika misstag. Här kommer fjärde delen av vår lista med 65 st olika misstag som vi håller på med. Kanske känner du igen dig i några av dem? Jag vet att jag gör iaf.

Del 3 kan du läsa HÄR

40. Flyttar inte vikten i nedsvingen

Klassiskt misstag att inte flytta vikten från bakre benet mot det främre i nedsvingen.

41. Ha bollen för långt fram vid chippning och pitchning

Misstag som är recept för att få en sämre bollträff som tyvärr många gör.

42. Spenderar all tid på driving rangen

Driving rangen är ett bra ställe att träna golf på. Men du kommer aldrig nå de bästa resultaten om du inte kombinerar detta med spel på banan.

43. Inte använda GPS eller kikare

Kikare eller GPS för golfaren

Det finns många konservativa spelare där ute det råder det ingen tvekan om. Men att inte använda en kikare eller en GPS är att skjuta sig själv i foten. Det går snabbare och du får bättre resultat än att ta reda på avstånd genom att stega och räkna.

Jag har t o m hört spelare som är så konservativa att de tror det går snabbare att leta reda på ett avståndslock och sedan börja stega upp avståndet även de få sekunderna det tar att ta fram en kikare och titta lite snabbt. GPS vet jag inte om de tror är långsammare men det skulle inte förvåna mig.

Det finns egentligen enbart en nackdel med dessa verktyg och det är att du måste betala för dem. Tycker man att det är för dyrt då är det en rimlig anledning att inte använda dem. Annars har jag svårt att se något som är sämre med dem.

44. Nedslagmärken

Misstag och misstag kanske kan diskuteras men alla dessa nedslagsmärken som inte är lagade på green. Fattar inte hur det kan finnas så många då det kräver mängder med spelare som skippar att laga dem helt. Speciellt idiotiskt då det gör banan sämre även för dem själva i längden.

Mitt tips för att undvika detta misstag är att göra det jag gör. Jag tar det som en stolthetssak när jag har ett märke att laga. Betyder ju att jag har gjort något bra och har ett märke att laga. En kort chipp från sidan av green ger ju inga märken…

45. Klubbtyper som inte passar

Populärt för några år sedan var att lägga i hybrider istället för längre järnklubbor. Vilket säkert att något som passar många spelare då de har andra egenskaper. Detta är bara ett exempel på ett misstag en spelare kan ha gjort. Viktiga är att se till att man har klubbor som passar för just den spelaren man själv är.

46. Blir lurade att jaga enkla fixar

Det kan vara en ny klubba, ett tips eller något annat liknande som lovar att lösa det mesta. Tyvärr är det extremt sällan det är så lätt i verkligheten att en sak helt plötsligt gör dig till en superspelare.

47. För få wedgar

Wedgarna är nödvändiga för finliret och har du inte tillräckligt av dem kommer det att bli svårare med många slag.

48. Svinga hårdare i motvind

För att nå fram i motvind är det bara att svinga hårdare väl? Nja inte om du vill ha bra resultat. Bättre istället att ta en klubba extra och svinga lugnare.

49. Golfbil

Inga golfbilar

Det har blivit mycket populärare med golfbilar även här i Sverige. Innan var det mest i USA där alla åkte omkring i dem. Dock är det på det stora hela ett misstag att använda sig av dem.

Golf är strålande motion och ifall du åker bil istället tar du bort stora delar av denna bonusträning. Rekommendationerna är minst 2 ½ h med måttlig motion per vecka och detta uppnår du genom bara en rond golf. Strålande motion alltså att göra något roligt samtidigt som man motionerar.

Golfbilar är självklart bra för personer som har fysiska problem som inte hade kunnat spela golf annars. Det är vad de ska vara till för inte 20 åringar som är slöa.

Jag behöver väl knappast lägga till att det är dyrt också. Minsta pris för en person utan läkarintyg ligger väl på en 300 – 400 kr per rond. Ett snittpris där skulle då ungefär ge att det kostar 10 000 kr att åka bil 30 gånger.

50. Bara spelar på sin hemmabana

Förhoppningsvis har du en trevlig hemma bana som är rolig att spela på men nöj dig inte med detta utan testa på andra ställen också. Kanske t o m en golfsemester med vännerna eller familjen.

51. Göra en Plate

Jag får inte slå bollen ner i vattnet!!! Om du har en sådan tanke innan ett slag så vet vi alla vad som kommer att hända. Positiva tankar är det som gäller för bra golfslag. Intala dig aldrig att ett slag inte kommer att lyckas för isf är det nästan helt garanterat att det inte slutar lyckligt.

52. Skippar att tänka

En långsam spelare gillar ingen att spela tillsammans med. Men bara för att du inte ska spela långsamt betyder inte det att du ska stressa heller. Ta och planera dina slag väl innan du utför dem. Sen kan du göra stor del av planerandet när du är på väg fram mot bollen så blir du inte långsam.

Del 5 kan du hitta här

Produkter från shoppen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>