65 misstag vi golfare gör – Del 5

Vi som spelar golf gör alla en massa olika misstag. Här kommer femte delen av vår lista med 65 st olika misstag som vi håller på med. Kanske känner du igen dig i några av dem? Jag vet att jag gör iaf.

Del 4 kan du läsa HÄR

53. Använder inte keps och solskydd

Skydda dig mot solen under din golfrond

Misstag jag själv har gjort. Första gången jag klippte håret mycket kort gav jag mi gut och spelade golf under värsta högsommaren med strålande solsken. Kom på efter 9 hål att det kanske skulle kunna vara smart med en keps. Den tanken kom lite för sent om man säger så. För man ska komma ihåg att skadan redan är gjord innan det börjar att göra ont.

Min hårbotten som aldrig innan hade sett sol ordentligt fjällande efter detta två gånger om. Keps och solskydd är nödvändiga om man tror det finns risk att bränna sig.

54. Svingar för hårt

Snabb och hård sving är självklart ett bra verktyg att ha men det är ännu viktigare att ha bra balans och tempo. Kan du kombinera bägge så grattis men de flesta av oss kan inte det och då är det bättre att ha de andra två.

Ett bra tips som jag kom ihåg att Butch Harmon sa var att man efter en sving ska kunna hålla kvar samma position till dess att bollen har landat. Då har man bra balans.

55. Peggar för högt

Driver brukar man saga att halva bollen ska vara över klubbhuvudet. Proffsen peggar ofta lite lägre så det finns självklart utrymme för variation. Men där man oftast ser peggning som är för hög är på järnklubborna. Peggar man för högt blir det bara svårare att träffa bollen bra.

56. Jagar en score

Jaga inte en score utan jaga ett bättre spel så kommer den bättre scoren att automatiskt komma vid rätt tillfälle.

57. Ge upp för snabbt

Egentligen ska man aldrig ge upp när man spelar golf då det troligen bara gör ronden tråkigare och du även inte får lika bra träning. Att ge upp på 17:e när man ligger 10 poäng efter är förståeligt men att ge upp på fjärde hålet även om starten är dålig är ett misstag.

58. Spelar bara poängbogey

Jaga handicap är roligt på sitt sätt men ännu roligare är det att blanda spelformer. Scramble är t ex en riktigt rolig spelform med vännerna. Eller varför inte bara lite matchspel?

59. Har aldrig varit på en golftävling

Europatouren är inte allt för ofta här i våra trakter på herr eller damsidan. Men att se en tävling är något alla borde göra och det behöver då inte vara på just den höga nivån. Undertouren som spelar här i Sverige t ex har väldigt duktiga spelare och har du inte möjligheten till Europatouren är det ett bra tips.

Det är utan tvekan lärorikt att se riktigt bra spelare på nära håll.

60. Spelar från fel tee

Spela från rätt tee

Förr i tiden skulle en herre spela från gul tee så var det bara. Men numera är det bara att släppa det gamla tänket. Spela från den tee som passar dig och ditt spel bäst inte från den positionen som du alltid har gjort. Det kommer att bli roligare utan tvekan.

Många framåttänkande banor har tagit bort det här med färger på teekulorna och kör istället på ett nummer som motsvarar längden på banan. Ett bra system detta som troligen gör att flera spelar från rätt tee.

Se till att du inte också fastnar i detta misstag då din golf kommer att bli mindre njutningsfull.

61. Öppnar inte wedgen i bunkern

Bouncen finns på wedgen av en anledning och i bunkern gäller det at använda sig av den. Öppna upp klubban och låt den göra jobbet. Det är så du uppnår bra resultat.

62. Är för allvarlig

Många av tipsen här kan tolkas som att jag tycker att spelare ska vara fullt allvarliga hela tiden och bara mala på utan att försöka ha skoj. Så är dock inte alls fallet utan det gäller att hitta en bra balans i det hela. Att lalla omkring kan vara skoj någon gång då och då men inte i längden.

Lär dig när du ska vara allvarlig och när du helt enkelt bara vill ha lite skoj.

63. Tar med sig golfen hem

Det är okej att ta med sig golfen hem om det har gått bra och du är på glatt humör. Har det dock gått dåligt och humöret var tämligen uselt gäller det att lämna detta vid 18:e greenen. Ta aldrig med dig ditt dåliga humör från golfbanan hem så att andra störs av det.

64. Värmer inte upp

Jäkta till banan och komma dit i sista minut för att dra tre snabba provsvingar innan det är dags för driver på ettan. Resultatet av detta blir troligen antingen ett uselt resultat på de första hålen innan du kommit igång eller smäller det till i ryggen vid utslaget.

65. Skyller ifrån sig

Att skylla på andra faktorer än sig själv är väldigt populärt. Det tråkiga med golf för denna typ av spelare är att det otroligt sällan är sanningen. Visst kan en fågel komma i vägen och bli träffad av bollen efter ett totalt perfekt slag eller så uppstår det en orkan lite lokalt. Kanske inte så troligt dock utan det är nästan alltid spelarens fel att slaget inte blev bra.

Fördelen för motståndare till denna typ av spelare är att de sällan lär sig något eftersom det inte är deras eget fel och därför kommer du troligen att kunna slå dem många gånger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>