65 misstag vi golfare gör – Del 3

Vi som spelar golf gör alla en massa olika misstag. Här kommer tredje delen av vår lista med 65 st olika misstag som vi håller på med. Kanske känner du igen dig i några av dem? Jag vet att jag gör iaf.

Del 2 kan du läsa HÄR

27. Kan Mickelson så kan väl jag

Mickelson är ju bra med sina flopshots så varför inte göra samma sak jag själv??? Visst kanske detta kan vara lite överdrivet då de flesta av oss är ganska medvetna om att det inte kommer att lyckas speciellt ofta.

Det folk dock inte verkar medvetna om ibland är att man får använda annat än wedgarna nära green. En järnåtta och låta bollen rulla fram till hål är ofta ett recept för klart bättre resultat än 56 gradiga wedgen.

28. Jag har det!!!

Jag har det!!!
Ett klassikt misstag för golfare att tro

Finns lite olika versioner av detta men att på något vis tro att man hittat svingen eller något annat liknande är värsta receptet känns det som. Som ett brev på posten kommer nästa rond att bli helt värdelös.

Klassiker av detta är att ifall det går riktigt bra på uppvärmningen kommer det att gå helt åt skogen både bildligt och bokstavligt

Okej kanske inte stämmer helt och hållet men det känns helt klart så.

29. Temperamentet

Förbannade blir vi alla men det gäller att hålla det på en lagom nivå. Du blir inte en trevlig spelkamrat om du ska hålla på och svära hela tiden. Gillar du att kasta klubbor eller slå dem mot något hårt är risken stor att det blir dyrt.

Och nu talar vi inte ens om att det generellt är dåligt för scoren att bli alldeles för sur.

30. Klubba efter bästa resultat

80 % av inspelen hamnar för kort. Den statistiken talar sitt klara spark. Välja klubba efter bästa resultat är ett otroligt vanligt misstag. Välj klubba istället efter hur långt bollen normalt går. Detta självklart beroende på hur det ser ut runt green.

31. Inte byta grepp tillräckligt ofta

Vissa grepp håller i många år medan andra slits snabbt. Men vad du än gör så vänta inte för länge med att byta grepp. Hala grepp leder fram till två olika saker. Antingen litar du inte på greppet när du ska slå utan är rädd för att det ska glida eller så glider det. Bägge grejerna är dåliga och det är vad som händer med dåliga grepp.

Byta grepp behöver heller inte vara dyrt och du kan göra det själv om du så vill.

32. För svåra järnklubbor

Persimmon driver

Misstag jag villigt erkänner att jag själv gjort. ”Bladklubbor är ju snygga och jag har ett helt ok handicap, de kör jag på”. Sen såg jag en intervju med Stenson där han ifrågasatte varför man skulle spela med klubbor som gjort spelet svårare än nödvändigt.

Stenson spelar alltså inte med bladklubbor. Jag bytte själv klubbor snart efter till mer lättspelade och det har definitivt inte varit negativt. Spela med klubborna som passar dig bäst inte de som är dyrast, snyggast, häftigast eller liknande.

Samma sak gäller självklart för träklubborna också. Eller du kanske känner att drivern här på bild ser ut att vara lättspelad.

33. Glömma vind och höjd

150 meter in till hålet. Ja men då tar jag klubba X som jag alltid gör från detta avstånd. Oj det var visst nerför och medvind så bollen hamnade visst i vattnet bakom green. Eller var det visst uppför och sidovind så bollen kom kort och snett.

Glöm inte att räkna in allt du kan innan du väljer klubba.

34. Fokuserar för mycket på siktning på långa puttar

Om du inte läser en green katastrofalt fel kommer du inte att hamna speciellt snett på långa puttar oavsett vad du gör. Koncentrerar du dig inte på hastighet är risken stor att denna blir väldigt fel vilket ökar risken markant för treputt. Bättre att sikta lite fel och ha rätt längd än tvärtom.

35. Golf ska vara skoj

Vi har inte betalt för att spela golf utan vi gör det enbart för att det är ett trevligt nöje. Glöm aldrig bort detta.

Tycker du det är supertråkigt att spela smart t ex gå då för allt om det gör dig gladare. Tycker du det är roligare med matchspel än vanlig poängbogey spela då det. Gör vad du tycker är roligt helt enkelt.

36. Är inte realistisk

180 meter in till green med vatten precis framför och du ligger i ruffen med ett träd lite framför dig som kräver att du slår en draw. Inte lättaste slaget direkt och troligen något som få ska ens försöka sig på.

Oavsett vilken din nivå är så gör inte misstaget av att inte vara realistisk när du spelar.

37. Det finns ju en liten lucka

Tänker du så inför ett slag i skogen är du mer än halvvägs till att även slå nästa slag inne i skogen. Det är oftast ett stort misstag att vara för girig utan bättre att ta ett enkel pitch ut till fairway.

38. Distraherar den som ska slå

Även om det nog är det mest kända inom golfen att man ska vara tyst när någon slår så är det överraskande ofta spelare gör ett misstag när det gäller detta. Det behöver inte vara att prata utan det kan vara att göra ljud av annat slag.

Självklart är det inte så att alla spelare kräver tystnad när de ska slå men är du inte helt säker på att den du spelar med vill ha detta gäller det att vara väldigt försiktig med ljud.

39. Driversjukan

Ett uttryck jag använder för spelare som verkar tro att det finns en klubba att använda på alla par 4 och 5 hål. Drivern är en klubba att använda det inte är inte den klubban som alltid ska användas av en mängd olika anledningar.

Del 4 kan du hitta här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>