Beat the Worst / On the Spot

Spelformer golf - On the spot
Pallar du trycket när du är On the spot???

Här har vi en form av bet som passar för tre eller fyra spelare. Tanken är att en spelare hela tiden är utvald och denna måste vara bättre än den sämsta motståndaren.

Är man fyra spelare så blir dessa uppdelade som A, B, C och D. På första hålet är det A som är den spelare som måste klara av ett visst resultat, på andra hålet är det spelare B osv resten av rundan.

För tre spelare fungerar det perfekt då alla får sex stycken hål som de ska klara av men om man är fyra spelare blir det två hål över. Alltså är det två hål som man inte kör bettet på, vilka hål man väljer spelar mindre roll utan det är bara att ta de man känner för. Bara det bestäms innan.

Varje deltagare ska spela sin boll hela tiden och vanliga regler gäller. När hålet sedan är avslutat räknar man ihop antalet slag de olika spelarna har haft. Säg att på hål 1 så har A (som är ”on the spot”) 5 slag, de andra spelarna har 3, 4 och 6 slag.

Detta betyder att A vinner bettet på detta hålet då det bara handlar om att vara bättre än den sämsta motspelaren. A vinner därmed en poäng. På samma sätt spelar man sedan hela rundan och efteråt är det bara att räkna ihop poängen.

Hur mycket varje poäng ska vara värt bestäms innan rundan påbörjas. Bra att veta är att med fyra spelare så blir varje spelare on the spot 4 gånger och med tre spelare 6 gånger.

Produkter från shoppen

BlåBlå
GulGul
VitVit
59 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
149 kr
Mängdrabatt
59 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
Rea!
Det ursprungliga priset var: 89 kr.Det nuvarande priset är: 69 kr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>