Bäst på något

Att vara bäst i bollen är väl vad de flesta av oss golfare vill, tyvärr känns det som väldigt sällan man får uppleva detta. Denna form av bet går just ut på att vara bäst fast nu inte bara i antal slag utan lite andra saker istället.

Spelformer golf - Bäst på något

Bettet går bra att köra vid sidan av det övriga spelet då du inte påverkas i spelet av detta. Kort handlar bettet om att räkna poäng för olika positiva och negativa saker.

Ett poäng får en spelare som träffar fairway (kan sätta upp regler som t ex säger att en träklubba måste användas för att det ska räknas), träffar en green på rätt antal slag och som enputtar. Ett minuspoäng får en spelare som treputtar, träffar en bunker / vattenhinder, förlorar en boll eller slår out of bounds.

Antingen räknar man ihop poängen från de olika kategorierna till en summa och ser vem som vinner. Alternativt kan man räkna ihop de olika kategorierna för sig själva och sedan så får vinnaren i de positiva pengar från motspelarna. En spelare som har flest poäng i en negativ kategori får istället ge pengar till de andra spelarna.

Självklart kan man lägga till ett ta bort saker som ger poäng. Ett exempel på något som skulle kunna ge ett poäng är t ex en birdie och något som skulle kunna ge minuspoäng är utslag som inte kommer förbi röd tee från gul tee (alltså en ölboll). Det är er fantasi som sätter gränserna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>