Aces and Deuces

Denna bettingform är till för en fyrboll och går ut på att man utser en vinnare och en förlorare på varje hål. Pengar kommer sedan att fördelas mellan spelarna i bollen.

Spelformer golf - Aces and Deuces
Är du esset?

Den som vinner hål får pengar från de andra spelarna i bollen och den som förlorar hålet ska ge pengar till de andra spelarna i bollen. Vanligt är att summan är dubbelt så stor för den som vinner jämfört med den som förlorar. Nu kanske detta kan låta lite knepigt och vi ska därför ge lite exempel på hur det fungerar. Vi använder oss här av 2 kr till vinnaren och 1 kr till förloraren.

Hål 1 vinns av spelare A. Då ska spelare B,C och D ge honom två kronor var. Spelare D förlorar hålet och han ska då ge 1 kr till spelare A, B och C. Totalt vinner alltså spelare A sju kr på hålet.

Spelare B och C ska ge två kronor till spelare A men får en krona från förlorande D, summa för dem blir då alltså minus en krona för hålet. D som förlorade hålet ska ge två kronor till A för att han vinner hålet och sedan en krona var till A, B och C för att han förlorade hålet. Totalt blir det fem kronor för D som han förlorade.

  • A = +7 kr
  • B = -1 kr
  • C = -1 kr
  • D = -5 kr

Om det är så att två spelare delar på bästa eller sämsta resultat så delas inga pengar ut på det hålet. Då finns ett val om man vill att bettet ska fortsätta till nästa hål och då med ökad insats eller ej. Skulle ingen vinna på säg tre hål är alltså hål fyra värt 8 kr till vinnaren och kostar 4 kr för den som förlorar.

Spela om lagom med pengar

Att spela om en eller två kronor per hål är självklart inget tvång utan det vara bara det vi använde här som exempel. Viktigt är bara att komma ihåg att summorna kan dra iväg ganska snabbt för en spelare som har en dålig dag.

Om en grupp bestämmer sig för att spela om 10 / 20 kr per hål så ska man veta att en spelare som förlorar alla hål (även om det är otroligt) skulle gå back med 900 kr på rundan, en spelare som vinner alla hål går plus med 1 620 kr. Men 1 / 2 kr så blir motsvarande siffror 90 som största förlust och 162 kr största vinst. Fundera alltså på vad ni är beredda att spela om för några summor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>