Planera dina transportslag

Om det finns ett slag inom golfen som det är lätt att slarva med så är det transportslagen. Vet inte hur många gånger jag personligen inte tagit slaget på allvar och sedan blivit snorförbannad. Det gäller att dels ta slaget på fullaste allvar och även att planera vart bollen ska hamna.

Skogsbanan hål 11

Vart bollen ska hamna är sällan mitt i fairway. Har du ett långt transportslag kanske det är säkrast att sikta mitt i men om det är kortare är oftast ena sidan bättre. Här vid sidan har jag lagt upp en bild på ett hål som illustrerar hur olika vinklar kan bli mot en green.

Jag har här i exemplet använt ett par 4 hål även om det normalt inte är på dessa man har ett transportslag. På detta hål är det utslaget som får symbolisera transportslaget. Vilket ju även är ett lika viktigt slag att planera väl och själva principen är samma.

Som man snabbt ser ger ett utslag till vänster en rak väg in mot green utan några hinder. Det krävs en ganska kraftig miss åt höger för att bunkrarna ska komma i spel. Har utslaget spelats till höger med i princip samma utslagslängd (transportlängd) som det till vänster blir inspelet mycket värre.

Bunkrarna är i spel för även en liten miss och om flaggan bara står lite till höger är bunkrarna helt i linjen med dem vilket gör ett aggressivt inspel väldigt riskfyllt. Ligger du till vänster för inspelet är det troligen bara att gå för flaggan om den inte är gömd riktigt långt uppe till höger. Det finns annars ingen extra risk med att försöka komma nära.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>