Rätt längd när du puttar

Detta kan låta som en övning men det är också ett tankesätt du bör ha med dig ut på banan. Ungefär 80 % av alla puttar som är länge än 1 ½ meter hamnar kort.

Första grundgrejen med en putt som är för kort är det klassiska uttrycket att en kort putt aldrig kan gå i. Vilket ju stämmer helt klart för hålet ligger ju sällan kort om hålet. Men hur hård ska en putt vara då?

50 cm är magiska numret

Rätt längd när du puttar

Längden du ska ha i en putt enligt statistiken är ca 50 cm förbi hålet. En putt som har denna hårdhet kommer att rulla bättre på vägen fram till hål och därmed klara av små ojämnheter och annat bättre.

Samtidigt är den inte tillräckligt hård att returen blir så lång att risken är stor för ytterligare en miss. Bollen har heller inte hög fart nog när den passerar hålet för att enkelt kunna ge en koppsnurr eller helt enkelt hoppa över hålet.

Det finns självklart mängder med övningar du kan göra för att träna upp din längdkänsla. Men har du innan haft som mål att bollen precis ska orka fram till hålet är det nog dags att tänka om då du troligen till stor del utgör de 80 % som är korta. En övning hjälper inte om tänket är fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>