Vi börjar titta på exempel

Då var det dags att börja titta lite mer på olika exempel på hur du kan göra när du ställs inför frågor ute på banan. Tanken är här att dela upp det i lite olika delar där första avdelningen handlar om lite mer övergripande tips för att sedan titta lite närmare på några exakta situationer.

Golf på hösten

Jag kommer att använda mig av Hooks GK som huvudklubb när jag går igenom olika situationer och det av den enkla anledningen att det är just denna klubb som jag är absolut mest välbekant med.

Vidare kommer jag att utgå ifrån att spelaren lirar från Gul tee. Detta mest för att det är den vanligaste som används. Men egentligen blir det ingen skillnad om man använder någon av de andra som exempel heller då frågorna är samma som spelaren ställs för normalt.

Om du har en carry på 150 m eller 250 meter är inte det viktiga utan det gör bara att det är olika avstånd som liknande beslut ska fattas ifrån. Som tänkta golfare kommer jag att tala om en spelare som slår ungefär 200 meter från tee och som försöker nå green på rätt antal slag i de flesta fallen men som har ett HCP som ger runt ett slag per hål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>