Vilken form är jag i idag?

Under uppvärmningen och sedan i början av ronden kommer du ganska snabbt att märka exakt var du står för dagen. Detta är en viktig del att ha med i beräkningarna när du planerar din strategi för dagen. För det är inte alls säkert att samma plan som gällde veckan innan även gäller idag.

Spela golf är träning och troligen den bästa sådana. Men generellt är det bättre att lämna de flesta tankarna om att bli bättre på rangen eller för uttryckliga träningsronder. Spelar du en vanlig rond är det alltså smartare att ta det gudarna har givit dig för dagen och försöka använda det på bästa sätt istället för att försöka tvinga fram något.

Hur är golfformen för dagen?

Sen ska inte detta ses som något negativt i grunden då det lika väl kan vara så att du för dagen känner att svingen är bra. Är det så att drivern har strulat låt då den ligga kvar i bagen och ta en för dagen säkrare klubba. På samma sätt som om drivern är i toppform kan du ta den någon gång extra istället för att spela safe.

Detta gäller självklart inte bara från tee utan överallt på banan. Utnyttja det som går bra för dagen och försök att undvika det som inte går bra.

Väljer du en strategi som lämpar sig bra för dagen ökar chanserna till en bra score i början av ronden. De första hålen som troligen är de allra viktigaste av alla då de gärna sätter standarden för resten. Alla har vi väl varit med om att börja med 2-3 totalt usla hål och att efter det tappa sugen lite.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>