Vem är du som golfare?

Att veta vem du är som golfare är en grundförutsättning för att kunna spela strategiskt.

Väcker du ett golfproffs mitt i natten och frågar hur långt hans järnnia går kommer du att få ett rappt och säkert svar. Självklart kan vi glada amatörer inte alls ha samma koll på vårt spel som de allra bästa spelarna i världen. Men detta spelar egentligen ingen roll då det blir bättre desto mer du vet. Även om du bara har en grundläggande koll.

Vem är du som golfare?

Snabbt exempel och uppenbart sådant är ju att ifall du har 200 meter över ett vattenhinder och vet att du aldrig har slagit ett så långt slag i hela ditt liv. Då är det ju bara dumt att ens försöka. Är det istället 150 meter över hindret och du vet att du ungefär kan flyga en boll 160 – 180 meter så kan du välja utifrån detta.

Längder är dock bara en del av det hela visst en viktig del men långt ifrån allt. Har du alltid en slice påverkar detta, slår du lågt eller högt, problem med slag X osv. Är du ärlig mot dig själv kommer du även att ha större chans att fatta rätt beslut. Tyvärr är det alldeles för ofta folk inte är ärliga mot sig själva och detta kostar slag.

Jag som golfare

Ser jag bara till mig själv är det några saker som sticker ut i mitt spel. Jag slår ganska långt och har okej koll på vad jag kan räkna med att ha för några längder. Vidare vet jag att 80 % av slagen kommer att vara en draw och 19 % blir raka, nu uppskattar jag helt klart procenten men grejen är att jag vet att slice slår jag i princip 5 gånger på en hel säsong. Alltså så lite att jag nästan kan strunta i att ta hänsyn till dem alls.

Siktar jag i högerkant på greenen kommer alltså bollen antingen att sluta i högerkant eller åt vänster. Missen kommer inte att vara till höger om green. Eftersom att jag har en sådana drawsving har jag extremt svårt att slå en fade även om det behövs, vilket är viktigt att veta.

Höjd på slagen är en sak att tänka på och jag slår ganska lågt med järnen i normalfallet men om jag behöver finns kraften att skicka upp bollen i luften.

Jag blir bättre desto närmare green jag kommer vilket betyder att jag är mindre rädd för risker vid eller nära green än från tee. Att ta drivern som går långt är därför ofta en onödig risk från tee när järnfyran är fullt tillräckligt.

Du som golfare

DU!!!

Se till att du som första steg gör en ärlig analys av dig som spelare för om du inte gör det spelar det absolut ingen roll vad jag här kommer att skriva då du iaf inte bättre ditt spel.

En analys är heller inte svår att göra utan normalt krävs det bara att tänka till några minuter.

Att lägga lite tid på att tänka igenom vad du är bra och mindre bra på kan komma att spara dig många slag på lite längre sikt. Tid väl spenderad alltså.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>