Vad är ditt mål med golfen?

Rubriken kan få det att låta som att jag är ute efter att göra alla till några elitspelare med en massa mål men så är det inte alls. Utan här talar vi om så enkla saker som ifall ditt syfte är att bara ha roligt eller om du vill bli bättre.

Vad är mitt mål med golfen?

Vill du bara ha roligt ute på banan och struntar i resultatet skulle jag gissa att du inte ens läser denna serie. Spelstrategi handlar oftast om att göra ett bra resultat.

Men om resultatet inte är det viktiga kan det exempelvis vara värt att försöka med ett svårt slag även om du vet att du bara klarar av det 1 av 10 gånger. För snittscoren är det troligen uselt men kanske är känslan av att ha lyckats den där gången det går viktigare för dig.

Är du mer ute efter att gör ett bra resultat gäller det även att vrida strategin mot det. Fortsätter jag med mig själv som exempel så är par 5:or väldigt bra. Mitt mål när jag står på tee är nästan alltid att nå in på green efter två slag. Kommer detta att vara effektivast?

Många gånger inte då drivern som jag talade om innan vanligen måste fram. Men om jag lyckas vet jag att känslan är värd missarna. Sen att på alla andra hål är grundtanken att göra bästa resultatet men det hindrar mig inte från att försöka ha lite extra roligt ibland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>