Spela smartare och spara slag

Detta är början på vår serie om att lära sig att spela smartare för att på den vägen spara slag under ronden.

Golf är inget enkelt spel det råder det knappast något tvivel om. Delar man sen upp golfen i olika delar finns det saker som det är lättare och svårare att bli bättre på. Att en bättre sving normalt ger ett bättre resultat är ganska uppenbart, men problemet är att du inte enkelt får en bättre sving.

Spela smart och spara slag på golfbanan

Vidare finns det andra faktorer som mentala spelet, att ha rätt utrustning osv som alla är mer eller mindre möjliga att förändra. Den faktorn vi ska titta närmare på här är strategi ute på banan och det är troligen den faktorn som är lättast att ändra på och som även kan ge mycket positiva resultat.

Vill man ta ner spelstrategi till grunden handlar det om att veta vad man kan och därefter välja rätt risker på banan. Du kommer aldrig att kunna undvika risker under en golfrunda så enkelt är det men det du kan undvika är de dumma sådana.

En vanlig sjukdom som finns bland golfare i landet är något jag vill kalla för ”driversjukan”. Den innebär kort att en golfare som står på tee automatiskt plockar fram drivern på par 4 eller 5 hål. Detta oavsett hur hålet ser ut och vad spelaren normalt lyckas med. Jag har i efterhand frågat spelare varför de tog drivern när de dragit in bollar i skogen, slagit i vatten osv helt i onödan. Svaret har då ofta varit att de inte tänkt direkt utan bara slog utslaget. En smart spelare tänker innan varje slag och sparar därmed många slag.

I dessa artiklar ska vi ta och titta på dels allmänna tankar men även fundera på en del konkreta exempel. Tyvärr är det omöjligt att ta upp alla potentiella situationer då det finns nästan ett oändligt antal sådana. Men om du har rätt tänk från börja ska det heller inte vara några problem att välja rätt lösning efter just läget på banan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>