Avstånd och längder

Jag var inne på detta redan innan men då det är otroligt viktigt får det bli en egen rubrik också. Kort kan man säga att desto bättre koll du har på dina längder och hur långt det är till saker desto bättre beslut kan du ta.

Amatörer har av uppenbar anledning inte samma koll på de exakta längderna men vet du inte inom någon meter som proffsen gör är det lugnt för om det varierar 10 meter är det bättre än att inte veta alls. Dock är det bara halva grejen för det gäller ju även att veta hur långt det är till ditt mål. Spelar liksom inte någon större roll ifall du slår 120 m med klubba X om du tror att det är 120 meter kvar när det i verkligheten är 140 m.

Golfkikare

En kikare eller GPS är strålande instrument för att få rätt avstånd och jag skulle rekommendera alla golfare att skaffa någon av dessa.

Dock är det självklart inte ett krav då det går att få fram rätt avstånd osv även med stegning, banans avståndsmarkeringar och en banguide. Visst tar det längre tid och resultatet blir inte lika exakt men det blir tillräckligt.

Vet du inte hur långt du slår ta då och lägg ner lite tid på att skaffa dig denna info. Det kan vara så enkelt som att gör mentala noteringar efter varje slag hur långt bollen går.

Alternativt gör du noggrannare kontroller på rangen eller banan där du verkligen testar dig fram. Hur du gör för att lära dig dina avstånd är helt upp till dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>