3 eller 4 klubbor

Vilket antal klubbor du väljer för denna övning avgörs till stor del av vilket mål du har med den. Är du ute efter träning med lite skoj föreslår vi 4 klubbor men om du är ute efter skoj som ger lite övning föreslår vi 3 klubbor. Varför ska vi förklara.

Bag med få klubbor

Övningen är extremt enkel egentligen då det bara handlar om att spela en normal runda golf där skillnaden är hur många klubbor du får använda. 3 klubbor är grunden och du får då välja ut exakt vilka du vill använda. Spelar du med fyra klubbor istället som är mer för dig som vill ha träning så måste en av klubborna vara din putter. Detta då det inte ger någon speciellt bra träning att putta med någon annan klubba.

Väljer du att bara spela med 3 klubbor får du då välja om du vill ha två klubbor plus din putter eller vill ha tre vanliga klubbor och putta med en av dem.

Nu räknar vi med 4 klubbor här vilket ger dig 3 klubbor att välja på. Vilket då kanske är t ex en spoon för utslagen, järnsjuan för mellanslagen och en wedge nära green. Välj vad du vill. Men oavsett vad du väljer kommer du att märka under rundan att du inte har den perfekta klubban till många slag och det är just var träningen går ut på.

Du kommer bli tvingad att skapa slag som du inte normalt gör. Lugna svingar när du har för mycket klubba, låga pressade slag för lite extra längd osv osv. Vidare kommer du att bli tvingad att titta på banan på ett annat vis då du inte kan göra det du normalt alltid gör.

Något som du också kan bli överraskad över är hur bra det faktiskt går att spela med ett begränsat antal klubbor.

Golfprylars spelande redaktör kommenterar

Inte bara lärorikt utan även skoj så kan man sammanfatta denna övning. Att skapa slag med klubbor man inte brukar använda för X ger ett trevligt inslag i spelet.

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>