Klockan – Puttning

Klockan har många olika varianter men grunden för alla är att du på något vis ska putta dig runt ett hål. Här tipsar vi om en version i två lager.

Klassiska golfövningen klockan

Antal bollar är något som du även kan variera men här väljer vi att köra på åtta bollar. Lägga ut 4 bollar som ligger ca 60 – 70 cm från hål. Sedan ca 60 – 70 cm bakom dessa lägger du ytterligare en omgång med fyra bollar. Målet är sedan att sätta alla dess åtta puttar i rad.

Som med alla övningar finns det mängder av varianter på denna övning. Du kan köra en hårdare variant där du vid en missad putt måste gå tillbaka till första bollen och börja om igen. Detta för att skapa en större press på dig att verkligen tagga till vid varje putt. Eller så räknar du totalt sänkta puttar och försöker slå nytt rekord. Mycket handlar om vilken nivå du har på ditt puttande för tillfället. Detta är en mycket populär typ av övning bland proffsen.

Avståndet är självklart en annan sak du kan modifiera enligt vad du själv känner. Satsar du på räkna antal sänka bollar kanske du ska ha 5 bollar i varje lager och ytterligare ett lager för att få ihop 15 bollar.

Du känner bäst vad som passar just dig. Viktigaste är att du koncentrerar dig på dina puttar.

Videoklipp

Vår version av klockan där vi använder oss av 8 bollar i två lager. Inte lätt att lyckas sänka alla i rad som du ser i detta klipp.

Golfprylars spelande redaktör kommenterar

Kör hårda regeln att du måste klara av alla bollarna i rad innan du får sluta och missa middagen. Bra sätt att öka koncentrationen under träningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>