Träskalle / Gris

Kärt barn har många namn och denna lek brukar ofta kallas för gris. Dock är det lite få bokstäver så här har vi utökat det till lite fler bokstäver för att det inte ska ta slut så snabbt.

Tanken är helt enkelt att spelare A väljer ut ett mål på rangen, typ av slag, klubba som ska användas och sedan slår ett slag. Spelare B ska sedan slå ett bättre slag än spelare A. Den som har bästa resultat vinner och förloraren får bokstaven T, om det var första tävlingsmomentet. Sedan fortsätter man tills dess att någon har blivit dagens träskalle. Kanske är det träskallen som får tvätta klubborna, fylla på vattnet eller vad som litet ”straff” för förlusten.

Begränsningen för denna övning är att man behöver vara mer än en spelare. Men om det är fallet finns det ingen direkt gräns för hur många man kan vara. 5 spelare kan utan problem tävla även om det självklart kommer ta längre tid isf och därför kanske man får köra en Gris istället. Det finns inget heller som säger att ni bara får ett slag för varje utmaning. Tycker ni det är bättre med två eller tre är det bara att köra på det.

Gris eller träskalle

Förslag på övningar

Självklart kan det handla om enkla saker som att få en boll att landa så nära skylten vid 100 m eller om rangen har små greener vem som kan komma närmast en flagga på en sådan. Men målet kan även vara helt andra saker som vem kan skruva en boll mest, vem kan slå längst osv osv. Det är egentligen bara er fantasi som sätter stopp för vad ni kan tävla i.

Själva tanken med en övning av detta slag är att skapa ett större moment av ”spänning” eller vad man ska säga. Allt för att ni ska koncentrera er lite extra och verkligen försöka vinna. För vem vill vara en träskalle?

Inte bara för rangen

Övningen passar strålande för rangen där det finns möjligheter att hitta på en massa olika roliga slag. Men det finns inget som säger att man bara måste spela träskalle på rangen. Det går lika bra på en puttinggreen, övningsområde eller banan en lugn dag.

Golfprylars spelande redaktör kommenterar

Klassisk övning för att göra det lite mer spännande på rangen, för vem vill vara en gris eller träskalle??? Passar perfekt när man är två och vill slå några snabba hinkar.

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>