Öva som om du var på banan

De flesta känner nog igen sig i hur lätt det är att ställa sig på rangen och sen mest lite planlöst slå ett gäng slag men en klubba för att sedan byta till nästa och fortsätta på samma vis. Resultatet av detta är knappast bästa träningen.

Rangen

Istället är en bra övning att göra exakt som du skulle göra ute på banan. Detta innefattar då hela din rutin innan slag och även blanda friskt med mål. Bra exempel på detta är att helt enkelt spela en hel rond på rangen (utom puttning då så klart). Första slaget motsvarar det du skulle göra på första tee. Slår du ett bra slag uppskattar du hur nästa slag skulle ha blivit och slår du ett sämre slag får du uppskatta nästa på exakt samma sätt.

Ta dig på detta vis igenom alla hålen eller nio om du inte har tid för mer. Eftersom du koncentrerar dig mer även vanligt kommer även det att bli en mer realistisk träning som förhoppningsvis ger dig bra resultat.

Variation är ofta bra jämfört med att bra stå och nöta samma slag gång på gång. Om du inte försöker träna in en ny sving eller liknande så klart.

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>