9 slag en klubba

Detta är en övning som passar den lite bättre golfaren. Tydligen är det även en övning som Tiger Woods tidigare brukade genomföra innan sina ronder. Övningen är ganska lätt då det handlar om att skapa nio olika typer av slag med en klubba.

Välj först ett mål (finns en green eller likande på rangen är det ett strålande mål) och sedan en klubba. Säg en järnsjua eller liknande. Sedan är målet att utföra ett högt, mellan och lågt slag utan skruv till målet. Sedan utföra samma sak med vänster- och högerskruv. Totalt blir det alltså nio olika slag. Vilken ordning du väljer är helt upp till dig.

Nio slag med en klubba

När du har lyckats med säg höga raka slaget om du börjar med det går du vidare till nästa slag tills dess att du har lyckats utföra alla slagen. Sedan räknar du ihop hur många slag det krävdes för dig att ta dig igenom de 9 olika typerna av slag du skulle utföra.

Kanske passar sig denna övning inte för de kortaste wedgarna där det sällan finns någon större anledning att slå de olika typerna av slag. Men för andra järnklubbor och hela vägen upp till drivern är det bra att kunna utföra olika slag då man aldrig vet vad för några utmaningar banan ställer för dagen.

För de lite bättre spelarna

Det finns självklart inget som säger att det bara är bättre spelare som kan utföra denna övning men troligen passar det sig lite bättre för de som kommit ner en bit i HCP då det kräver att man kan utföra flera olika typer av slag.

Alla slagen kanske inte är lätta att utföra för alla spelare då deras svingar inte passar för en viss sak men det ger bra övning och vem vill inte slå sitt tidigare personliga rekord för att klara av hela övningen på så få slag som möjligt.

En övning av detta slag främjar kreativitet hos en golfare vilket är en viktig egenskap att ha. Ibland ligger du helt enkelt i lägen där det krävs ett annat slag än ditt vanliga.

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>