Par 18 – Chippning

Liksom många andra chippningsövningar är detta en i grund och botten enkel övning. Spela från nio platser och klara dig på 18 slag.

Par 18 - chippning

Vid övningsgreenen väljer du ut nio olika platser där du ska försöka göra en ”up and down” från. Varje ”hål” är sedan par 2. Sänker du chippen blir det en birdie, up and down ger ett par och tre slag i blir en bogey osv. Försök sedan att ta dig runt banan så nära par som möjligt vilket blir 18 slag på de nio hålen.

Enkel övning som ger dig lite mer mål med träningen än att bara slå chipp efter chipp utan att tänka till. Kan du bara bli lite bättre på chippningen har du många slag att spara runt banan. Även om det är korta slag ute på banan jämfört med utslag osv är det fortfarande ett slag så det finns många att spara på att bli bättre på detta.

Tycker du nio hål är för lite är det självklart bara att fortsätta och spela 18 hål eller vad du nu tycker passar dig bäst. Ju mer du tränar ju bättre blir du givetvis, så det är aldrig fel att köra på om du bara tycker att det är en kul träningsform.

Golfprylars spelande redaktör kommenterar

Enkelt sätt att göra det roligare att träna chippning. Kort och koncis kommentar som säger det mesta om denna övning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>