Ett dåligt läge är ett bra läge

Vid träning är det väldigt lätt att man hela tiden lägger bollen så att den ligger bra. Fint lite uppeggad på gräset osv. Denna övning går helt tvärtemot detta.

Öva från dåliga lägen

Ett chippningsövningområde passar strålande för denna övning och den är så enkel som det nästa bara går. Du letar helt enkelt upp riktigt dåliga lägen och tränar på slag från dessa.

Det kan vara pluggade bollar i bunkern, bollar i uppslagna torvor, nerförslut, tjock högt gräs eller vad som helst som är uselt. Ta mig dig ca 5 bollar och slå dem från en typ av dåligt läge och gå sedan vidare till fem nya slag från ett annat läge.

Träningen är strålande då det ofta är mindre bra positioner som vi möter ute på banan och tränar man bara på att slå bollar från perfekta lägen är man sämre förberedd för de svåra slagen.

Det kanske inte alltid är den roligaste träningen då det kan vara frustrerande att slå från ett dåligt läge och det kan skapa ett och annat dåligt slag och miss. Men det hör till och man blir inte bättre utan att också göra lite missar på vägen.

Golfprylars spelande redaktör kommenterar

Så lätt att bara träna med bollen liggande perfekt. Visst är det viktig träning men det är även viktigt att träna när bollen ligger i en grop osv. Verkar ju ofta som bollen ute på banan har någon magnet som drar den mot dåliga lägen.

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>