Chippa över en bag / stol

Bollarna har en tendens att lägga sig på platser på banan som vi inte är helt nöjda med. Vilket gör att vi t ex ofta får chippar som kräver att vi slår upp bollen över något.

Chippa över en bag

En av de mest klassiska sådana positioner som många ogillar är chippen över en bunker in på green. Denna övning tvingar dig att slå upp bollen i luften istället för att rulla in den som man ofta gör. Detta utan att föra in detta hinder i spel, hade det t ex varit en bunker mellan så hade risken varit stor att du fokuserat på den.

Ta en valfri mängd bollar och släng ut dem lite random. Ställ ut en stol eller om du inte har en sådan kan din bag t ex fungerar bra som substitut. Välj ut ett mål och chippa bollarna mot detta där din stol / bag står i vägen så du är tvingad att lyfta bollen över. Vill du inte chippa mot ett hål utan kan du chippa mot t ex en hink.

Bra och lite roliga chippningsövning som kommer göra dig säkrare på denna typ av slag.

Videoklipp

Ett klipp som visar hur denna övning kan gå till. Bagen står så pass nära att det här krävs en högt loftad klubba för att komma över. Några chippar här som snabbt och enkelt visar hur simpel denna övning är att utföra.

Golfprylars spelande redaktör kommenterar

Höga och fina chippar är alltid snygga att se men för att kunna ta fram dem när de behövs krävs det träning. Detta är i mina ögon ett roligt sätt att just träna på detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>