Chippa med olika klubbor

Chippning handlar till stor del om känsla. Teknik är självklart viktigt men mindre viktigt här jämfört med många andra slag. Denna övning går mycket ut på att förbättra just känslan och även för dig att förstå vad som är bäst för dig som golfare.

Övningen är väldigt enkel och kan utföras från olika lägen. I klippet som du ser som beskrivning här har vi valt ut en ganska kort chip med lite fall. Det är fritt fram att välja exakt vad du vill träna mot då alla tänkbara slag ger träning.

Grunden är att du tar och väljer ut ett antal olika klubbor som du alla slår från samma punkt och försöker komma så nära hål som möjligt. Alltså en vanlig chip men med i många fall ovanliga klubbor. I klippet används driver, träfemma, järnfemma, järnåtta, pitch och en lobwedge.

Du märker snabbt att bollen rullar längre med vissa klubbor osv. Sen kommer du även att skapa dig en bra känsla av vilken klubba som passar för just vilket läge.

Läget här i klippet är ju platt vilket gör att det går bra att chippa med en träklubba då det inte är några problem att rulla fram bollen mot hål. Finns det hinder på vägen är detta självklart inte ett alternativ.

Träna på med olika klubbor då detta kommer att öka din kreativitet och bollkänsla. För de allra flesta av oss tar nu bara en och samma klubba från de flesta lägen utan att tänka på om det finns några andra alternativ.

Du behöver självklart inte använda dig av så många klubbor som vi gör här i klippet utan du kanske bara vill öva med tre eller något sådant. Oavsett ditt val är detta en strålande övning för ditt närspel. Lite roligt är det också att utföra slagen med klubbor vi inte är vana vid. Kanske blir det t o m så att du kommer ändra ditt klubbval i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>