Chippa i en hink

Chippning handlar mycket om att chippa bollen till en viss punkt och sedan låta den göra jobbet själv mot hålet. Övningen här syftar till att dels vara lite roligt men även göra dig bättre på att lyckas med detta.

Ett hål där du har en nerförschip t ex slår du aldrig chippen hela vägen fram till hål utan det kan ofta vara att den t o m ska landa utanför green för att inte rulla på alldeles för mycket. Oavsett är det frågan om ett mål på annan plats än själv hålet du ska sikta på. Vilket i denna övning blir en hink.

Exakt vad du använder som mål beror dels på vad du har tillgång till och hur bra du är på att chippa. Kanske är en hink ett för svårt mål och då kan exempelvis ett paraply som vänds upp och ned vara ett bra mål.

Det du gör är att slänga ut 10 bollar lite random (för att få bra o sämre lägen) ungefär 5 – 10 meter från hinken (eller vilket mål du använder). Försök nu att chippa i dessa tio bollar och räkna hur många du sänker. Sedan gör du om samma sak från 15 och 20 meter. Försök sedan nästa gång att slå din high score.

Chippa mot en hink
Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>