15 chippar

Denna övning är tänkt att träna dig på att chippa ur olika lägen och samtidigt ge dig ett mål att sträva efter. Övningen delas upp i tre olika omgångar med fem slag i varje.

Det första du gör är att ta fem bollar och leta upp ett slag som känns enkelt runt övningsgreenen. Chippa fem gånger och räkna hur många slag som hamnar inom två klubblängder från hålet och ge dig ett poäng för varje. Nästa fem bollar slår du från en position som känns utmanande och räknar sedan din score på samma sätt. Sista fem bollarna slår du från ett svårt läge och räknar hur många du lyckades med.

Målet är självklart att få så många poäng som möjligt av de maximala 15 som finns att hämta. Är ni två som tränar tillsammans blir det kanske ännu roligare att tävla om bästa score. Vill du göra det svårare kan du t ex ändra reglerna så att du bara får en poäng om du är inom en klubblängd från hålet.

Hur kan chipparna se ut?

Bilderna här under visar på exempel på lägen för övningen. Enkla bilden är en ganska kort chip uppför där man bör komma ganska nära varje gång. Andra bilden är mot samma hål med från länge avstånd och det är nu nedför istället vilket gör den betydligt svårare. Sista exemplet mot samma hål är från ännu längre avstånd och bollen ligger nu även i nedförslut vilket gör denna chip mycket svår totalt.

Bild 1 – Lätt chip

Lätt chip
Enklare kort chip uppför en backe.

Bild 2 – Mellansvår chip

Mellansvår chip
Mellansvår chip nedför och lite längre.

Bild 3 – Svår chip

Svår chip
Svår chip nedför från ett nedförsläge.
Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>