Undersökning angående långsamma spelare

Hela mitt blogginlägg kan väl sammanfattas med att jag inte tyckte det skulle vara något problem om vissa spelar snabbt och andra långsamt så länge som folk är schyssta mot varandra och släpper igenom när det är läge för det. Då kan de som vill spela snabbt göra det och de som vill ta det lugnare kan också göra detta utan några problem.

Undersökning om vad vi spelare tycker om andra

Det jag nu såg var en undersökning som har gjorts av Golf Digest, när den är gjord vet jag inte riktigt men det spelar mindre roll. Besökarna fick svara på två frågor och det var a. Hur snabbt anser du att du själv spelar? b. Hur snabbt anser du att de flesta andra golfare spelar?

Intressant är då att svaret var att nästan 58 % ansåg att de själva var snabba, 37 % ansåg att de var normalsnabba och 5 % svarade att de spelade långsamt. Hur andra spelade var visst lite annorlunda då de ansåg att 56 % spelade långsamt, 42 % var normalsnabba och enbart 2 % var snabba.

Vad kan man säga om detta? Jo självklart har folk en otroligt dålig uppfattning om vad de själva gör på banan och vad andra gör. Uppenbarligen är inte nästan 60 % att räkna som snabba spelare samtidigt som 2 % också är en väldigt felvisande siffra. Det är ju iaf humor att det varierar så mycket i siffrorna.

Gör inte så här om du vill se snabb ut på banan

När vi går bakom folk på banan så är det ju lätt tänka fan vad långsamma de där är!!! Spelade själv en runda förra veckan då jag fick se ett exempel på en spelare som verkligen inte var snabb. Han körde typ 6 – 7 waggles minst innan varje sving (även om hans var att bara lyfta klubban rakt upp lite) och detta i sig kan ju vara okej då min favorit Dufner gör så. Det dock denna spelare gjorde var att han även körde dessa när han skulle övningssvinga. Minst 2 – 3 övningsvingar per slag under de hålen vi var bakom dem och då en massa waggles varje gång. Det tog även ett bra tag efter det att han ställt sig över bollen innan hans ens började med sina waggles. En övningssving tog nog därmed minst 30 skunder eller något sådant.

Första gången jag såg honom göra det trodde jag inte mina ögon. Sedan började jag tycka synd om hans medspelare som måste bli otroligt frustrerad av att behöva utstå detta inför varje slag. Göra så här är inget att rekommendera för att få upp tempot på banan om man säger så och jag är glad att jag bara behövde genomlida det i några hål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>