Spela från olika tees

Det är väldigt enkelt att varje runda gå till den tee som man vanligen spelar ifrån. I mitt fall är det gul tee som vanligen gäller. Men detta är ett beteende som man borde ändra på.

På senare år har det ju dykt upp flera banor med andra alternativ när det gäller tees än de vanliga röd, blå, gul och vit. Detta tycker jag i grund och botten är en strålande idé även om jag själv tyvärr ännu inte testat en sådan bana. Men jag tror iaf att det är riktigt bra. Troligen kommer folk då få lättare att gå till en tee som motsvarar hur bra man är som golfare inte att man som nu går med automatik till den vanliga. För oss män så kan det ju t ex ta emot en del att spela från röd tee. Detta även om det skulle vara bra.

Testa olika tees för omväxling

De senaste veckorna har jag spelat runt lite mellan de olika utslagsplatserna på banorna på min klubb. Jag har testat att lira från både röd och vit vilket skapar ganska olika banor egentligen. Tittar man på bilden här nedan på ett av par 3-hålen så ser man ju ganska klart hur stor skillnad det är. Från röd tee är det inte mer än 60 gradig wedge för min del medan vit tee (där bilden är tagen ifrån) kräver en järn 6:a. Att slaget med dessa olika klubbor är väldigt olika i svårighetsgrad, vilket ju är en av de roliga sakerna. Hade det alltid varit enkelt med golf hade jag iaf inte spelat.
Vit tee är där kortet är taget, gul tee vid nästa platå och röd framme i solen. Trycker du på bilden får du en stor variant där det blir tydligare.

Testa olika utslagsplatser
Vit tee är där kortet är taget, gul tee vid nästa platå och röd framme i solen.

På de allra flesta hålen skiljer det ganska mycket mellan röd och den vanliga gula teen vilket gör att man får testa på slag från platser man inte är van vid. Något som är väldigt bra om man vill bättre som golfspelare.

Sen får man heller inte glömma det faktum att det är roligt att spela från andra utslagsplatser också. Bara genom att ett hål ändras med 20 meter så kan dynamiken ändras helt och hållet för ett hål. Och då omväxling förnöjer är detta något riktigt positivt.

Då jag personligen slår ganska långt men inte alltid kan kontrollera mina slag fullt ut var det riktigt intressant att spela från vit tee. Det känns faktiskt skojigare på något vis att spela från det avståndet som en eventuell tävling skulle ligga på. Sen är självklart inte vit tee något för alla då det ju krävs att man kan slå ganska långt för att det ska bli skoj. Lite intressant var att min bror som jag spelade med senaste rundan från vit tee lyckades med en av sina bästa rundor någonsin och sänkte sig med hela 5 poäng. Avståndet behöver alltså inte göra det speciellt mycket svårare.

Mitt tips är därför att testa runt lite mellan olika tees för att det ger bra träning och för att det är roligt att inte spela exakt samma bana hela tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>