Gubben står i vägen = inget problem

Under en vanliga golfrunda brukar det hända många saker men jag har aldrig varit med om det jag såg nu under min senaste runda. Kan undra vilken golfvettskola som den här tanten hade gått i 😉

Det hela började med att jag kom ifatt en treboll med lite äldre spelare vid ett av korthållen. Gubbarna hade hunnit slå ut när det var damens tur. Då hon inte var någon bättre spelare gick hennes utslag med drivern ca 80 meter och lite snett höger. Vilket inte det i sig var något speciellt.

När det var min tur att slå sedan gick de av lite till sidan. De stod dock kvar lite halvfarligt kan tyckas då jag ju spelade från gul tee och de bara hade gått några meter vid sidan av röd tee. Tanten frågade då de två gubbarna ifall det verkligen var okej att stå där vilket de tyckte inte var något problem. Då det stod till vänster om utslagsplatsen så kände jag inte att det var något större problem då min naturliga draw skulle göra att bollen inte gick i närheten av dem. Och visst klarade jag av att missa dem som tur var.

Det är nu det riktigt intressanta inträffar. Gubbarna börjar då naturligt gå fram mot greenen som man ju gör, tanten tyckte dock att hon behövde slå ett slag till då hennes första ju inte var direkt bra. Så hon tar helt sonika upp en till boll och går fram och peggar upp den. Jag börjar själv bli lite undrandes nu ifall hon verkligen ska slå, var ju lugnt för mig eftersom jag var bakom henna så jag oroade mig inte direkt. Sen visste jag ju även att hennes slagkraft inte var speciellt stor så att ifall något illa var på gång hade det inte varit något problem att hinna skrika.

Men visst tanten tänkte slå. Att den gubbe som jag tror var hennes man hade gått mot den platsen som hennes tidigare boll hade hamnat på verkade inte bekymra henne. Ska sägas att båda gubbarna inte hade en anning om att hon tänkte slå igen så deras ryggar var vända mot oss. Så med gubben 70 meter framför henne i exakt riktning mot stället där förra bollen hamnade slår hon. Nu träffade hon ju inte gubben men det var nog inte mer än några meter ifrån. Kunde själv inte låta bli att inte skrika då jag ju snabbt såg att bollen bara skulle gå nära och att det därmed inte fanns någon fara.

Gubben blev dock inte så nöjd direkt och muttrade något om att man ju kan dö av en golfboll. Kanske stämmer ifall Bubba slår men här var det som tur var ingen risk för med än ett blåmärke. Tanten var dock så där helt härligt oberörd och mest viftade bort gubbens missnöje. Måste säga att det var en helt underbar händelse på denna runda. Kan ju undra vad tanten tänker på när hon slår en boll samtidigt som det redan står en person lite närmare den exakta punkten där hon hamnade förra gången.

Nu verkade detta vara en riktigt härlig lätt förvirrad äldre tant men tyvärr ser man ju lite då och då folk som gör dumma saken på banan. När det är frågan om personer som kan slå lite hårdare kan det ju faktiskt vara farligt att inte respektera andra. Att det ibland blir ett fore går inte att undvika då många golfhål går bredvid varandra och slicar inträffar men det ska aldrig behöva inträffa när andra spelare är på samma hål.

Ibland blir man förbannad

Jag har normalt en ganska avslappnad attityd när jag spelar golf men den gång jag har blivit mest förbannad är nog i en lite liknande situation som denna. På ett par 4-hål där jag normalt spelar upp lite kortare hade jag slagit ett utslag som var lite snett så jag låg lite av fairway. Dock är det helt öppet bortsett från några mindre träd så det är inga problem alls att se en annan spelare. När bollen då efter mig väljer att slå ut undrar jag lite vad fan de sysslar med. Speciellt när deras uslag hamnar längre fram än där jag själv är. Inte fan skriver de fore eller något sådant heller vilket inte gjorde mig nöjd. När de sen efter det slår ett till utslag som det också hamnar framför mig utan att skrika blev jag fan riktigt missnöjd.

Tyvärr tror jag att jag inte gjorde något direkt utöver att ställa mig och blänga tillbaka på dem, var ju klart yngre då tyvärr. Hade det hänt nu numera hade jag definitivt tagit ett snack med dem. Lärdomen är iaf att det alltid finns idioter på banan och det gäller att hålla blicken uppe. Räkna inte med att personerna bakom har koll på var du är eller hur långt de själva slår.

Produkter från shoppen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>