Den där delen på året igen

Golfen går i ganska klara cykler för mig och nu har vi börjat trilla in i en av de jobbigaste som finns under året. Denna period kännetecknas av en sak och det är väntan.

För mig delas året normalt upp i väntan i början av året, dåligt spel i början av året, ganska mycket spel under sommaren, alldeles för lite spel under början av hösten när det mörknar tidigare (måste då spela själv vilket ju är tråkigare) och sedan egentligen inget spel alls på senhösten fast att man borde kunna göra det. Bästa perioden kan nästan vara tidiga vintern då det faktiskt är ganska skönt att inte spela något alls, suget behöver ju byggas upp. Det känns inte nära direkt 🙁

Det känns inte nära direkt :(

Nu är vi dock inne i den jobbiga väntan. För mig som bor i Småland finns förhoppningarna om att komma ut att spela golf någon gång i mars iaf och då krävs det ju lagom väder inför detta. Men som det är just nu med snö ute känns det ju inte direkt nära tyvärr.

Därför är jag nästan dagligen inne och kollar på SMHI och deras prognos för de närmaste 10 dagarna. Verkar iaf nu som att det ska vara någon plusgrad på dagen men minusgrader på natten. Vilket borde göra att det kommer vara vitt ute ett tag till men att det inte blir frågan om någon större istid iaf. Prognosen nu sträcker ju sig fram till första mars vilket betyder att det måste börja svänga ganska snabbt efter för att banorna ska bli i något vettigt skick tidigt.

Nya grejer

Det är ju under denna del på året som man gärna börjar köpa in nya saker man ska använda under säsongen. För mig har det blivit en ny bag. Är egentligen med sorg som jag måste överge min Wilson Lizardbag 🙁 Men över 10 års användande har helt enkelt tagit ut sin rätt och flera dragkedjor m.m har gått sönder. Annars en riktigt härlig bag med en balanserande bärsele som jag verkligen gillar. Kunde ju inte överge Wilson men det fick bli en enklare bag denna gång så en Wilson Carry Lite har köpts in. Märks ju att det är en enklare bag men den är ju iaf hel vilket är av ganska stor vikt. Ska ju t ex inte behöva vara nervös att något viktigt ska trilla ur bagen under ronderna.

En sak som min gamla bag dock var tidig med var att ha sönder en av dragkedjorna vilket gjorde att jag fick ett naturligt fack för dricka som var öppet hela tiden. Att ha fack som gör att man snabbt och enkelt kommer åt drickan har ju nästan blivit standard numera. Den kunde helt enkelt spå in i framtiden.

Det positiva med den nya bagen är om inget annat att den bara kostade hälften av vad motsvarande till min gamla skulle göra. Får bara hålla tummarna att jag kommer att gilla den också även om det är ett tufft hål att fylla.

Annars tror jag inte att det blir några nya stickor eller liknande för mig i år. Känner lite att jag sitter i en situation där klubborna iaf alla är hyfsade för mig. Känner att det aldrig är klubbornas fel utan när det går dåligt är det enbart jag själv som ligger bakom det usla spelet.

Sen finns det säkert klubbor som skulle passa mig bättre i världen då de dels är några år gamla och inte utprovade efter konstens alla regler. Skulle jag ha framgång av ett byte av klubbor behövs en ordentlig utprovning och sedan köp av det bästa man där kan komma fram till, något som tyvärr innebär ganska många tusen kronor bort ur plånboken. Får hålla tummarna att jag vinner på lotto då det isf blir att gå till pron och säga att jag vill ha de bästa klubborna för mig oavsett vad det kostar. Kanske ska börja med att lämna in en lottorad innan jag anstränger tummarna.

Hoppet finns där

Även om det kan vara en frustrerande vänta på att säsongen ska komma igång är det iaf en tid av ett visst hopp. För nu kan man ju drömma om den där framgångsrika säsongen. En runda under par, bara lagom med draw, driver som samarbetar, minst tre ronder per vecka, ordentligt med träning osv är ju alla saker som fortfarande är möjliga.

Det är ju först någon gång i maj man börjar märka att drawen som varje år mer och mer börjar dra mot en hook även gör det detta år, superronderna nog kommer att gömma sig även detta år och att man inte alls kommer ut lika ofta som tänkt.

Kommer nog iaf att bli många besök till på SMHIs webbsida de närmaste veckorna.

Produkter från shoppen

79 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
149 kr
Mängdrabatt
RödRöd
SvartSvart
VitVit
25 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
Rea!
Det ursprungliga priset var: 89 kr.Det nuvarande priset är: 69 kr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>