Då var årets första runda avklarad

Årets mest spännande runda måste vara den första. Man har ju liksom inte en aning om vad man kan förvänta sig efter att knappt ha rört klubborna på ca 5 månader. I veckan hade jag nöjet att få till min första.

Spelet satt faktiskt hyfsat

Det är ju bara att vänta att det kommer att vara lite upp och ner i början för så brukar det ju vara innan rosten försvinner. Jag fuskade lite och slog en hink på rangen innan och kände då att svingen faktiskt satt där ganska bra. Normalt brukar det ta mig ett par veckor av toppade slag innan jag hittar rätt men nu satt det faktiskt hyfsat från början. Lite överraskande får jag allt säga och lite extra då jag ju gjort en smärre förändring i början av min sving.

Resultat?

Tja rundan kan ju ganska enkelt delas upp i två delar. Första nio som spelades på +2 vilket ju är bra och sista nio som spelades på +16 vilket knappast är bra. Skulle tippa på att det var koncentrationen som tröt lite och man kanske inte är van att gå riktigt så långt ännu. Sen är det ju klassiskt att när det går dåligt finns heller inte det där medflytet vilket gör att det gärna inte bara är en sak som går fel per hål.

Men det är bara att acceptera att det blir på detta vis i början och spelar jag första nio bara två över par borde jag ju ganska snart kunna prestera okej också de sista nio.

Banan

Denna tid på året är banan både enklare och svårare att spela. Fairways är ju inte nerklippta vilket gör att bollen ofta peggas upp lite extra vilket kan vara skönt i början på året. Ruffen och allt vid sidan av har ju heller inte börjat att växa så det är mycket enklare att slå där.

Det som dock är betydligt svårare är greenerna då de ju inte alls börjat växa ordentligt vilket gör att bollen hoppar och far. Att det också blir jäkligt långsamt gör det hela inte direkt lättare. Men det är ju bara att acceptera att greenerna inte är bra ännu. Bara att vara glad att man kan spela.

Känns annars som det inte hänt så mycket på banan under vintern direkt. Lite träd har huggits ner och ruffen rensats upp på ett av de allra svåraste hålen vilket nog kommer att hjälpa till ganska ordentligt. Generellt gillar jag svåra hål men detta har jag väldiga problem med av någon anledning varför det nog kommer att se en klar skillnad i snittscore vilket ju är trevligt. Annars är det ju lite tråkigt att utvecklingen verkar fortsätta mot att göra att enklare. Kan ju inte vara enkelt att bygga och fixa med en bana då det är så många olika spelare att ta hänsyn till. Många vill ju säkert ha lite enklare banor vilket de självklart ska ta hänsyn till.

Händer och kropp

Då mitt jobb är att sitta framför datorn hela dagarna skulle man kunna tro att händerna är väl förberedda för detta är ju ett jobb där man utan tvekan använder händerna mycket. Men konstigt nog ger inte skrivande på ett tangentbord några direkt grova händer 😉 Spelar man som jag till stor del med cordgrepp blir det snabbt ganska ömt i händerna. Kan ju mycket väl också vara en del av det sämre resultatet sista nio.

Trevligt var att jag iaf inte blev så seg efter rundan vilket mycket väl kan ha varit för att jag varit ute och sprungit ganska bra de senaste månaderna. Eller var det mina nya golfskor som gjorde jobbet. Skor som jag inhandlat från Asien till ett klart lägre pris. Kändes sköna osv under första rundan iaf, kan vara möjligt att det är en sak som vi tar in i vårt sortiment lite senare om jag är nöjd med dem under en längre tid. För det gäller ju att skorna är sköna och håller bra även om de är billiga. Vi vill ju inte plocka in skor här och sälja dem billigt i jämförelse med andra men att de är av dålig kvalité.

Känns ju även riktigt gott när man är klar med rundan då man vet med sig att ett riktigt bra träningspass har utförts, att gå runt 10 km är inte att underskatta.

GAME Golf

Detta var även min första runda med det GAME Golf som jag köpte in för någon månad sedan. Första intrycket är att det fungerade riktigt bra men jag ska spela några rundor till innan jag skriver mer om det här i bloggen. Är ju iaf inte negativ efter första försöket vilket får ses som positivt.

Produkter från shoppen

BlåBlå
GrönGrön
LilaLila
+1
25 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
Mängdrabatt
59 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
Mängdrabatt
59 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
Mängdrabatt
59 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>