När ska vi få vettiga jämförelser?

Den här tiden på året kommer det en massa tester av alla nya klubbor som har dykt upp på marknaden. Tyvärr är de flesta av dessa ganska dåliga egentligen om man frågar mig. Det fattas uppenbara saker i testerna för att de ska ge så mycket som de skulle kunna ge. Något som vi konsumenter förlorar på då vi inte får till oss ordentligt vilka valmöjligheter vi har.

All marknadsföring handlar ju om drakarna på marknaden och detta gör ju att de allra flesta bara tänker på dem när de ska köpa nya stickor. Precis vad de vill med sin marknadsföring, men det finns ju inget som säger att detta är vad som passar kunderna bäst.

Vad är skillnaden egentligen?

Testen är alltid av årets nya häftiga modeller och man beskriver hur lättslagna de är, hur långt de går osv. Men det man typ aldrig någonsin tar upp är vad skillnaden egentligen är jämfört med en driver som är ett eller ett par år gammal.

Normalt är det inga större problem att få ta på fjolårets modell av en driver och då till ett lägre pris. Därför är det ju väldigt intressant att veta om ifall de nya grejerna som har kommit ut på marknaden egentligen ger något att införskaffa. Och om man tittar tillbaka några år kollar drivers eller andra klubbor då är frågan ifall de är sämre eller ej. Att köpa begagnade klubbor blir ju klart mer intressant om dessa faktiskt är lika bra som de nya.

Samma märken testas alltid

Titleist järn

De stora tillverkarna är alltid representerade när det gäller tester men det är tyvärr väldigt få som provar andra märken. Självklart vill vi ha med Titleist, Nike, Taylor Made osv men vi vill även veta vad andra klubbor går för. Det finns ju massor av tillverkare t ex har vi ju lågprismärken som kedjorna själva har, vi har klonade klubbor och även vanliga lågprisklubbor.

Jag anser iaf att det hade varit väldigt intressant att veta hur en driver som kostar 1 000 kr står i jämförelse med en som kostar 6 000 kr. Har man mycket pengar kanske det är okej att köpa en klubba för 6 000 kr men jag gissar att väldigt många av oss som spelar detta spel inte är speciellt sugna på detta och då extra ifall det visar sig att de dyra klubborna inte är direkt bättre.

Är det t ex värt att spendera flera tusen kronor mer för att få en driver som går 5 meter längre och kanske 1 meter rakare i snitt?

Jag vill iaf inte betala några stora summor för så små skillnader. Hade mitt mål varit annat än att spela golf för att det är roligt hade svaret kanske varit annorlunda. Men för mig blir njutningen klart mindre om jag känner att klubban jag använder kostar många tusen mer i onödan. Att köpa en billig klubba som fungerar bra är njutning det då det känns som man lurat systemet.

Testarna sitter i knät

Det tråkiga är väl att t ex Golf Digest och andra liknande sitter så i knät på de stora tillverkarna som varje månad spenderar stora summor på reklam hos dem. Gissar att de inte är direkt sugna på att en massa billiga varianter ska testas som sedan visar sig vara nästan lika bra.

Tyvärr lär det fortsätta att vara på detta sätt i många år framöver. Som tur var finns det iaf en del som gör ett bättre jobb även om de kanske inte är lika kända.

Ja det finns bättre tester

Acer XS Titanium Driver

Träffar du på en klubba som du funderar på hur bra den egentligen är så finns det nästan alltid någon där ute som har gjort en recension av den. Vilket kan ge dig en bra hint iaf om kvalitetsnivån. Kanske är det bara en vanlig nisse som gjort ett videoklipp om en klubba men det är iaf bättre än inget.

En sida som kan vara intressant är mygolfspy.com då man där testar annat än bara de stora. T ex hittade jag ganska snabbt ett test av Acer XS Titanium Driver som verkar ligga på 120 $ vilket ju nästan exakt är 1 000 kr. Testet kom då fram till att klubban gick kortare än de andra som de sedan tidigare testat men att den var rakast av alla, detta då i jämförelse med de stora. Frågan är ju vad som är viktigast för dig som golfare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>