Gästrecension – TomTom Golfer 2 GPS

Detta är första gången som vi här på Golfprylar har en gästkrönikör för ett blogginlägg och det känns ju trevligt med sådana ibland. Anledningen till det vid detta tillfälle är att vi här fick möjligheten att testa en GPS-klocka. Då jag själv spelar med kikare fick min bror testa klockan och han har skrivit ihop lite snabbt vad han tänkte.

Gästrecension – TomTom Golfer 2

Idag hade vi möjligheten att testa TomTom Golfer 2 en klocka med GPS som hjälper dig att hålla reda på de viktiga längderna på golfbanan. Klockan ser kanske lite stor ut till en början men jag kan inte säga att jag på kände att jag hade klockan på mig eller att den skulle störa något i mina slag. Däremot blev det snabbt en bra kompis som gav mig viktig information inför mina slag.

TomTom Golfer 2

Vid detta första snabba test (hade slarvat med att läsa manualen så noga innan) använda jag mig inte av alla finesser utan bara de mest grundläggande. Den viktigaste funktionen är avstånd till green och där får man information om avstånd till framkant, mitten och bakre kant.

Utifrån den informationen och egen bedömning av flaggans placering hade jag ett avstånd från alla lägen, även de gånger jag var lite utanför den tänka spelplanen där avståndsbedömningen som oftast är extra svår. Det gav mig trygghet inför slagen samtidigt som det sparade tid att leta efter längdmarkeringar på banan. Så snabbare spel och bättre chans för mig att göra bra inspel.

Vi hade med oss en avståndskikare också för att se om vi fick samma avstånd och det fick vi, vid ett tillfälle hade vi utan TomTom Golfer 2 mätt fel med kikaren då den av misstag måste mätt mot något i bakgrunden, så 1-0 till TomTom Golfer 2. Där kikaren är bättre är ju däremot att ge exakt avstånd till flagg men i alla fall jag tycker att smidigheten att bara titta ner på klockan jämfört med att ta fram kikaren uppväger det.

Nu är det inte bara avstånd till green som kan vara nyttigt utan även att man får avstånd till hinder och du kan se hur långt du behöver slå för att hamna på vissa favoritavstånd. Det kan vara nog så viktigt för att planera sitt spel att veta hur långt fram en bunker eller ett vattenhinder ligger. Nu spelade jag på min hemmabana och där har man ju ganska bra koll men det gav ändå den där extra säkerheten inför slaget som är så nyttig. Skulle jag spelat på en annan bana som jag inte kan så väl hade den informationen varit extremt värdefull.

Efter rundan när jag kände att det här var en rolig och nyttig grej laddade jag även ner appen TomTom Mysports där jag i efterhand kan få information och analysera mitt spel. Hur långt slår jag var hamnar jag på banan och all möjlig information, allt detta genom att koppla upp telefonen mot min telefon. Eftersom jag spelade matchspel och mest för att testa klockan lite var jag lite slarvig med att håla ut alla gånger och ha koll på alla slagen vilket gör att statistiken i appen blir lite konstig. Nästa gång när jag vet vad den kan ge kommer jag nu vara lite mer noggrann så jag kan se hur många greener jag träffar, hur långt slår jag i snitt och hur många puttar behöver jag egentligen osv.

På det hela taget är alltså detta snabba omdöme att TomTom Golfer 2 ger mycket bra och enkel hjälp för mig att bli säkrare på längder samt skynda på spelet då jag inte behöver leta efter avstånd på banan. Att jag sen kan analyserar spelet i efterhand ser jag mer som en bonus som jag kan ha nytta av på sikt.

/Lars

Mina egna avslutande tankar

Det intressanta är hur olika man ser på saker och ting. Ser jag till mig själv så anser jag att kikaren är mer intressant (även om jag visst mätte fel en gång under ronden) då jag får det exakta avståndet jag är ute efter. Men visst är det lite fipplande varje gång kikaren ska fram och tycker man detta är jobbigt så är en GPS-klocka ju strålande. Du får ju då snabbt avståndet till framkant, mitten och bakkant på green. Det du sen måste göra är uppskatta vad flaggan står i förhållande till desa mått eller den punkten du tänker sikta mot.

Som min bror är inne på är den nog verkligen som bäst när man besöker en ny bana där allt inte sitter i ryggmärgen. Sen kan säkerligen min bror behöva denna info även på vår hemmabana då han har förmågan att glömma bort det mesta mellan ronder. Sen har klockan betydligt fler funktioner än kikaren som bara ger avstånd. Använder man många av dessa blir den ju bara ännu mer intressant.

Skulle jag köpa en GPS själv? Fullt möjligt om jag nu inte hade köpt en kikare.

Vill du läsa mer om klockan som vi fick testa kan du göra det hos TomTom själva. Och ja vi har inte betalat för klockan men det fanns inget tvång alls om att skriva något alls om den eller att det skulle vara positivt om det nu ens skrev.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>