Alternativ till drivern

Personligen har jag hittat en driver som jag verkligen gillar normalt men i år har jag ännu inte alls kommit överens med den. Jag har egentligen bara en driver i bagen för att ha en chans att nå på par 5-hålen och det finns sådana jag utan problem skulle kunna nå med lite kortare utslag.

På egentligen alla andra hål så är drivern en onödig klubba för mig även om jag slår den på några hål mest för att det normalt är skoj. Skulle då inte en trätvåa kunna vara ett bra alternativ för mig? Tror även att den klubban kan passa ganska många andra golfare.

Jag slog under en rund förra veckan ut på första tee när det var ett gäng gubbar som stod och väntade på att börja sin runda efter mig. Mitt utslag var bra och de sa något i stil med att den där drivern gick allt bra. De blev då överraskade när jag sa att det inte alls var en driver utan en träsjua jag använde. För dem var det naturligt att man på ett par 4-hål tar fram drivern och piskar iväg bollen. Men borde det verkligen vara så naturligt egentligen???

Många golfare hade nog kunnat spara in många slag på att välja en mer passande klubba. För det råder ingen tvekan om att det är bättre att slå lite kortare men vara i fairway eller precis bredvid jämfört med att dunka in bollen i skogen någonstans.

Frågan är dock om inte alldeles för många spelare gillar att använda sin driver för mycket för att de ska vara beredda att istället spela lite smart. Jag vet bara att jag själv skulle kunna tänka mig att plocka ur drivern ur bagen då resultatet är väldigt viktigt för mig när jag spelar.

Såg även ett reklamklipp för en klubba från Taylor Made som är i lite samma stuk. Denna klubba heter tydligen SLDR Mini Driver och verkar vara en trätrea med lite större klubbhuvud. Huvudtanken med klubban är att den just ska vara enklare att slå från tee även om den självklart ska fungera från gräs också. Kan nog vara ett intressant alternativ detta också. Du kan ju titta själv på deras promotionklipp för klubban då jag lägger in det här under.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vår sida använder cookies. Godkänn cookies för att kunna fortsätta använda sidan >>